Önsel, "Fırıldak olmaya gerek yok"

Milliyetçi Hareket Partisi Kızılpınar Seçim Bürosu önceki gün saat 14.00'da düzenlenen törenle açıldı.

SİYASET 3.02.2014 17:44:00 0
Önsel,

YANDAŞ VE CANDAŞ OLANLARIN YOKSULLUKLARI BİTTİ

 

30 Mart seçimlerinin Kızılpınar, Çerkezköy ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyen Milletvekili Bülent Belen, AK Parti iktidarının 12 yıl önce 3 Y ile mücadele edeceği vaadinde bulunduğunu belirterek, “AK Parti iktidarına göre tek başına milli gelir 14 bin dolara yükseldi. Fakat bu para kimin cebinde? 4 kişilik bir ailenin yıllık milli gelirden payının 60 bin dolar olması lazım. Asgari ücretten halen vergi alan AK Parti hükümeti yoksullukla mücadelede sınıfta kaldı. Yoksulluklarını bitirdikleri de oldu. Yandaş ve Candaş olanların yoksullukları bitti. Paralarını kasalar da almadı, ayakkabı kutularına koydular” açıklamalarında bulundu.

 

KOL KOLA YAŞADIKLARIYLA DA ARALARI AÇILDI

 

Bölücülük propagandası yapma yasağının kaldırıldığına dikkat çeken Belen, “İnternete yasak getirdiler. Muhalefet partileri ve MHP sosyal medyadan sizlere ulaşmaya çalışıyor. Yolsuzlukları size duyurmaya çalışıyor. Bunu önlemek için internete yasak getirdiler. AK Parti hükümeti, bin yıllık kardeşliği bitirmek istiyor. 36 etnik köken sözü tutturmuş gidiyorlar. İnsanları ötekileştirerek bölünmez bütünlüğü sağlayacaklarını iddia ediyorlar. Başbakan sıkıştığı zaman MHP’den daha çok milliyetçilik pozları veriyor. Yolsuzluk noktasında da artık AK Parti’nin foyası ortaya çıktı. 17 Aralık operasyonu ile yıllardır kol kola yaşadıklarıyla da araları açıldı. Bakanların yolsuzlukları piyasaya saçıldı. 3 bine yakın polis memuru, hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. İstedikleri şekilde karar verecek atamaları yaptılar. Ondan sonra Bilal Erdoğan’ın avukatı ‘çağrılırsak ifadeye gideriz’ dedi. Bir buçuk aydır gitmediği için ekonomi sarsıldı” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY KÖY GÖRÜNÜMÜNDE

 

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde çözümün tek yolunun sandık olduğuna dikkat çeken Bülent Belen, “Mevuct Çerkezköy Belediye Başkanı artık yoruldu. Tüm projeleri yaptım diyen insanın enerjisi bitmiştir. İktidar partisi adayları da size gelecekler ve ‘iktidar partisini seçin hizmet gelsin’ diyecekler. Bizim iktidardan gelecek sadakaya ihtiyacımız yok. Gelirlerimizi iyi kullanırsak, birilerinin cebine girmezse gelirlerimiz bize yeter. Çerkezköy bugün adeta bir köy görünümündedir. 30 Mart’ta Koray Önsel’i belediye başkanlığına getirirseniz modern şehirciliğin ne olduğunu göreceksiniz” açıklamalarında bulundu. 

 

BU KADAR BORCU NASIL YAPTI?”

 

Bu zamana kadar Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Belediye yönetimlerinin sadece kendilerine ve yandaşlarına hizmet ettiğini iddia eden MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, “İşte bu yüzden aday oldum. Türkiye’nin en genç adayı olarak karşınızdayım. Fatih Sultan Mehmet’in o genç yaşta İstanbul’u fethettiği gibi biz de inşallah 30 Mart’ta Çerkezköylü hemşerilerimizin gönüllerini fethedeceğiz. Çerkezköy Belediyesi bugün vergi yüzsüzleri sıralamasında ve SGK borç sıralamasında birincidir” dedi. “Bölge belediyeleri arasında yaklaşık 80 milyon TL borçla birinci sırada olan Çerkezköy Belediyesi, ortada hiçbir hizmet olmadan bu kadar borcu nasıl yaptı?” diye soran Önsel,  “Bu borç yapılırken bu vebale sadece iktidar partisinin mensupları değil, bugün yönetime talip olan ana muhalefet partisinin yöneticileri de ortaktır. Zihniyet aynı zihniyettir” ifadelerini kullandı.

 

BU ÇAMURLU YOLLAR MI REFERANS?

 

Kızılpınar ve Veliköy’de de Çerkezköy’de de aynı senaryoların oynandığını söyleyen Koray Önsel, “3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Adnan Er’in gözü gibi koruduğu Kızılpınar’ın meraları trilyonlarca TL’ye sattılar. Fakat bu paralar çarçur edildi. Kızılpınar’ın nasıl çamur deryasına döndüğünü hepimiz görüyoruz” dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı da eleştiren Koray Önsel, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘İki saniyesine bile hakim olamadığımız bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok’ sözüne vurgu yaparak, “Faruk Korkmaz bugün BBP’den tekrar aday oluyor ve Çerkezköy’de açıklamalarda bulunuyor. ‘Benim referansım Kızılpınar’ diyor. Bu çamurlu yollar mı, her gün kesilen elektrikler mi yoksa vatandaşı bıktıran su kesintileri mi referans?” diye sordu.

 

BELEDİYECİLİĞİN ASLİ GÖREVİ FEN VE İMAR İŞLERİDİR

 

31 Mart sabahı ilk icraatının Kızılpınar’ı bu çeşmekeşin içerisinden kurtarmak olacağını söyleyen MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel “Kızılpınar bundan sonra Çerkezköy’e emanettir. Bu emanete bizim en iyi şekilde sahip çıkacağımızdan şüpheniz olmasın. Özel projelerle Kızılpınar mahallemizi Tekirdağ’ın en gözde yerleşim yeri haline getireceğiz. Bunun için vatandaşların, anahtarı ehline vermesi gerekiyor. Çünkü belediyeciliğin asli görevi fen ve imar işleridir. Bu da mühendislik işidir” diye konuştu. Herkesin yaşamaktan gurur duyacağı modern bir şehir kuracaklarını söyleyen Önsel, “Bin yıllık tarihi olan milletimizin bir arada yaşama zorunluluğu vardır. MHP, dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayan, tek gayesi devletin ve milletin bekası olan bir siyasi harekettir” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi. MHP Kızılpınar Seçim Bürosu’nun açılış töreninde MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali tefon ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Kızılpınar Belde yönetimi, çok sayıda partili ve Kızılpınarlı hazır bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ