Londradan Türkiye'ye hasta getiriliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkânı bulunmayanların ücretsiz tedavi edilebilmesi için hazırlanan maddenin meclisten geçtiğin

YAŞAM SAĞLIK 31.01.2014 20:25:00 0
Londradan Türkiye

BİN 200 AMBULANSIN DAĞITIMINI YAPIYORUZ

 

Batı Trakya Dernekleri İstişare Programı'nda konuşan Müezzinoğlu, programın düzenlendiği Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nı övdü. Saray kelimesinin Bağcılar’da anlam kazandığını kaydeden Müezzinoğlu, "Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı, böyle muhteşem mekanı engelli kardeşlerimize kazandırmış. Ilçede hayata geçirilen daha birçok projeyi biliyorum. Ancak, bu proje çok farklı. Kendisine, bu projelerinden dolayı teşekkür ediyorum." Engelliler Sarayı’nın yalnızca fiziki bir mekan olmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, 2002 seçimlerinden 2 gün sonra Ramazan ayının başladığın belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘engellilerle iftarda buluşma’ alışkanlığını kendilerinin de sürdürdüklerini ifade etti. Müezzinoğlu, "İftarda, engelli, fakir ve evinden çıkamayan ne kadar insan varsa o ilçenin 250 kişilik en iyi restoranında ağırladık" dedi. AK Parti Milletvekili ve Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’a teşekkür eden Müezzinoğlu, "Biz, bu ay 710 ambulansın dağıtımına başladık. 1200 ambulansın dağıtımını yapıyoruz. Artık, ambulans uçaklarımız Londra’dan Türkiye’ye hasta getiriyor. Çok amaçlı ve gebe taşıma ambulanslarımız var. 18’inde amansız hastalığa yakalanan Tekirdağ’lı Refiye Yılmaz kızımızın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi’nde yaptırıyoruz. 10 ay önce tedavisinin devam etmesi için ABD’ye gönderdik. Şimdi 4. ameliyatını oldu. Yakında 1 aylık izin için tekrar gelecek" dedi.

 

ARTIK ÇOK FARKLI PROBLEMLERİ KONUŞUYORUZ

 

Konuşmasında bir de müjde veren Müezzinoğlu, Meclis’ten yeni çıkan bir madde ile ilgili bilgi verdi. Müezzinoğlu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan, Türkiye’de tedavi olma imkanı bulunmayan, henüz vatandaşlık alamamış kişilerin ücretsiz tedavi edilebilmesi ile ilgili maddenin Meclis’ten geçtiğini ifade etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında ilçede düzenlediği programlara iştirak eden Bakan Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Ak Parti iktidarında Türkiye’de değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Çağırıcı, "Artık çok farklı problemleri konuşuyoruz. Bağcılar’da hızlı bir trend var. Kurucu Belediye Başkanımız Feyzullah Kıyıklık’tan aldığımız hizmeti daha iyi bir noktaya götürüyoruz." dedi. Başarılarında istişare programlarının önemli payı olduğunu anlatan Çağırıcı, Balkan coğrafyasından göç ederek ilçeye yerleşen hemşehrilerinin dualarıyla büyük mesafe aldıklarını söyledi.

 

8 AMBULANS VE 8 ÜNİTEMİZ VAR

 

AK Parti Bağcılar Ilçe Başkanı Ismet Öztürk ise Bağcılar’da yaşayan Trakyalı hemşerileriyle sürekli bir araya geldiklerini belirterek, "Hamdolsun biz Bağcılar’daki Trakya dernekleri ve teşkilatlarıyla hep işbirliği içerisinde olduk." dedi. Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Gülşen de "Muhacirler, kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. Bizler Evladı Fatihan torunuyuz. Bu ülkede 25 milyon civarında Evladı Fatihan torunu var. Biz Balkanlara sırtımızı dönemeyiz" dedi. Konuşmaların sonunda Başkan Çağırıcı, Bakan Müezzinoğlu’na Engelliler Sarayı kursiyerlerinin yaptığı yağlıboya tablo hediye etti. Bağcılar Ilçe Sağlık Müdiresi Hülya Zengin Tiryaki de hizmetlerinden dolayı Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Tiryaki’nin, "2002’de 1 sağlık ünitesi ve 1 ambulans vardı. Şimdi 8 ambulans ve 8 ünitemiz var" demesi üzerine Müezzinoğlu, "Yakında dağıtımını gerçekleştireceğimiz ambulanslardan ikisini de size gönderelim 10 olsun" dedi. Programa Bağcılar Ilçe milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Kıratlı, Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur, Güneşli Bağcılar Balkan Türkleri Derneği Başkanı Özcan Sırmalı, Bağcılar Balkan Trakya Platformu Başkanı Cengiz Karabey’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ