Ve Demirbağ İstifa Etti

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, 2,5 yıldır yürüttüğü İlçe Başkanlığı görevinden saat 18.00'da istifa etti.

GÜNDEM 22.01.2014 18:33:00 0
Ve Demirbağ İstifa Etti

İLÇE BAŞKANLIĞI’NA YEŞİL VEKÂLET EDECEK

Son zamanlarda şahsına yönelik sistematik bir saldırı olduğunu öne süren Alaettin Demirbağ, bahse konu öğretmenin bir beldede okul mnüdürlüğüne atanmasıyla ya da görevden alınmasıyla uzaktan yakından alakasının olmadığını ifade etti. Atamayla ilgili değil kendisinin, Milli Eğitim Bakanı’nın dahi etkisinin olamayacağını söyleyen Alaettin Demirbağ, bahse konu öğretmenin Bölge İdare Mahkemesi’ne göreve iadesi konusunda müracaat ettiğini duyduğunu fakat şahsıyla alakalı herhangi bir şikayette bulunup bulunmadığından haberinin olmadığını kaydetti. İstifa eden Alaettin Demirbağ’ın yerine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na Selda Yeşil vekalet edecek. İstifasıyla ilgili AK Parti İl Başkanlığı’na haber vermeye gerek duymadığını söyleyen Demirbağ, hukuki zeminde mücadelesine devam edeceğini ifade etti. . 

GÖREVİNDEN ALINMASI İLE İLGİLİ HİÇBİR TASARRUFUM YOK

Alaettin Demirbağ, basın mensuplarına dağıttığı imzasız yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “İki buçuk yılı aşkın süredir ifa ettiğim İlçe Başkanlığı görevim sırasında tüm kurumlarla olduğu gibi Milli Eğitim Camiası ile de onların sıkıntılarını gidermek, sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarını karşılamak adına gayretlerim oldu. Bu süreç içersinde Karaağaç’ta bir okulun taleplerini iletmek adına şahsıma ulaşıldı. İlçe Başkanı sıfatımla elimden geldiğince okulun ihtiyaçlarını karşıladım. Duyduğum kadarıyla okul müdiresinin kurum içersindeki sorunları nedeni ile hakkında yapılan tahkikat neticesinde müfettiş raporları doğrultusunda müdürlük görevinden alındı. Müdürlüğe atanması ve tahkikak neticesinde müfettiş raporları doğrultusunda görevinden alınması ile ilgili hiçbir tasarrufum olmamasına rağmen görevinden olduğunu düşünüyorum. Bu durumda şahsımı hedef alan bu çirkin olaydan işgal ettiğim makamın imtiyazını kullanmadan aklanabilmek ve mensubu olduğum partiye zarar vermemek için, şahsıma yönelik bu çirkin kampanyanın mücadelesini hukuk zemininde verebilmek için, iki buçuk yıldır başarıyla ifa ettiğim İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”

Haber / Ahmet KARDEŞ