Önce çaldılar sonra yaktılar

Malkara'dan çaldıkları iki otomobili, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde döşemelerini tutuşturarak yaktıkları iddia edilen 2 kişi, kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.

GÜNDEM 14.01.2014 18:03:00 0
Önce çaldılar sonra yaktılar

ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

Olay, dün saat 07.00 sıralarında İspat Cami Mahallesi Kocadere Göleti mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, 34 yaşındaki E.B. ve arkadaşı 37 yaşındaki M.G., Malkara İlçesi'nde park halindeki 22 FN 677 ve 59 LE 906 plakalı otomobilleri çalarak kaçtı. Şüpheliler ardından da bir barda alkol alıp eğlendi. Sabah saatlerinde bardan çıkan 2 şüpheli daha sonra Keşan Kocadere Göleti mevkiine giderek, araçları park etti. Burada otomobilleri döşemelerinden tutuşturarak ateşe veren E.B. ve M.G. daha sonra yaya olarak Dörtyol Kavşağı istikametine kaçmaya başladı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gölet çevresinde yürüyüş yapanlar durumu fark ederek polise ve itfaiyeye haber verdi. Polis, kaçan şüphelileri olaydan kısa süre sonra bir benzin istasyonunun yakınlarında yakaladı. İtfaiye ekibinin müdahale ederek söndürdüğü 2 otomobil ise tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Gözaltına alınan E.B. ve M.G., ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haber / Gökhan TEKER