Çorlu Belediyesi, spor kulüplerine 750 bin TL yardım yapacak

Çorlu Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirildi.

SİYASET 9.01.2014 13:00:00 0
Çorlu Belediyesi, spor kulüplerine 750 bin TL yardım yapacak

BÜTÇEDEN YÜZDE 5 ORANINDA PAY AYRILACAK

2013 mali yılı belediye gelir ve gider hesaplarının incelenmesi için Denetim Komisyonu oluşturulması ile başlayan toplantıda, yapılan gizli oylama sonucunda söz konusu komisyona meclis üyeleri Aynet Buyan, Yüksel Topçu ve Mustafa Eryılmaz seçildi. Toplantıda 2014 yılı içerisinde gerçekleşecek olası kamulaştırmasız el atmalar için bütçenin yüzde 5’i oranında pay ayrılmasına karar verildi. 2013 yılı içerisinde 5393 sayılı belediye kanunun 49. maddesinde istinaden çalıştırılan 2 sözleşmeli personelin 2014 yılında da çalıştırılmasına karar verilip, ücret tespiti yapıldı. Zabıta ve İtfaiye personeline ödenecek fazla mesai ücretleri belirlenirken 2014 yılında söz konusu personele aylık azami 276 TL fazla mesai ücreti ödenmesine karar verildi. 2014 yılı için 69 adet geçici işçi personeli için vize alınması kararlaştırıldı.

SPOR KULÜPLERİNE YARDIM DEVAM EDECEK

2014 yılında da amatör spor kulüplerine yapılan maddi yardımlara devam edilmesine ve bu kulüplere yapılacak maddi yardımın Ocak ve Mart aylarında iki taksit şeklinde ödenmesine karar verilen toplantıda Çorlu'da hizmet veren amatör spor kulüplerine yıl içerisinde azami 750 bin TL yardımda bulunulabilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda İşletme İştirakler Müdürlüğü bütçesinden Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine devir yapılması kararlaştırılırken 'Karadeniz Havzası Kültür ve Sanat Projesi'nin yürütülmesine ilişkin harcamaların, prosedürlerin belgeleriyle birlikte yerine getirilebilmesi ve proje kapsamında görev alacak personel giderlerinin ödenebilmesi amacıyla bütçe kalemi açılmasına, gerçekleşen hibenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ilgili bütçe kalemlerine aktarılmasına karar verildi.

SPOR KULÜPLERİNİN ULAŞIMINI BELEDİYE SAĞLAYACAK

Çorlu Belediyesi meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda 2014 yılı içerisinde Çanakkale'ye 100 sefer, Bursa-Safranbolu'ya 50 sefer, Edirne'ye 30 sefer, Ankara-Beypazarı'na 20 sefer, Konya-Afyonkocatepe'ye 20 sefer ve Hacıbektaş-Kapadokya'ya 20 sefer kültür gezisi düzenleyecek. Ayrıca Çorlu spor kulüplerinin deplasmanda oynayacakları müsabakalara ulaşım desteği sağlayabilmek için 50 bin kilometre yol kat etme ihtiyacı karşılanacak.

1,5 SAAT KAPALI OTURUM YAPILDI

Gündemin 10'uncu maddesi olan Şoförler Odasının M Plakalı Mavi Minibüslerin çalışma izni ile ilgili dilekçesi basına ve izleyicilere kapalı olarak görüşüldü. 1 buçuk saat süren görüşme sonrası Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan basın mensuplarına açıklama yaparak M plakalı minibüslerin bazı şartları yerine getirmesi ve taahhütnameyi imzalamasıyla güzergahları belli olan 2 hat üzerinde çalışmaya başlayabileceklerini belirtti. CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin gündemin 10. maddesinin kapalı oturum ile görüşülmesini istediğini kaydeden Baysan, "Çorlu Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında kapalı oturumda daha önce arkadaşlarımızın Şoförler Odası vasıtasıyla verdikleri dilekçe değerlendirildi. M plaka yönetmeliğindeki bazı maddelerin değiştirilmesi kabul edildi. Daha sonra yapılan gizli oylamada da 16'ya 11 evet kararı çıktı" dedi.

MİNİBÜSLERDE PARA KULLANILMAYACAK

Başkan Baysan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çıkan bu kararla bu arkadaşların hemen çalışması gibi bir durum söz konusu değildir. Kendilerine bir hazırlanan yönetmelik çerçevesinde arabalarının yenilenmesi, arabalarında ücret ödeme sistemi, kamera sisteminin olması, engelli taşıyacak durumda olması, yaş grubunun 0-3 yaş arasında olması ve renklerinin dahi bizim arabaların renklerine uygun olması şeklinde bir karar çıkmıştır. Bu 2 hatta çalışmaları uygun görülmüştür. Daha sonraki mecliste işletme belediyemizce yapılacağından dolayı bu işletme giderleri ile ilgili oranın belirlenmesi için plan bütçe komisyonuna havale yapıldı. Plan bütçe komisyonu önümüzdeki hafta imar konusunda düzenlenecek olan olağanüstü meclis toplantısında bu konuda görüşülecek. Kesinlikle arabalarda para kullanılmayacak. Eğer para kullanılırsa bunun ağır yaptırımları var. Önümüzdeki hafta şartlar tamamen gerçekleşecek. Sonunda taahhütname verecekler. Kişi bütün şartları yerine getirdikten ve taahhütnameyi imzaladıktan sonra çalışmaya başlayabilirler" dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ