Tüberkülozdan yılda 9 milyon kişi ölüyor

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından '67. Verem ve Propaganda Haftası' etkinlikleri çerçevesinde konferans g

YAŞAM SAĞLIK 8.01.2014 16:31:00 0
Tüberkülozdan yılda 9 milyon kişi ölüyor

BULAŞICI BİR HASTALIK

Kırklareli Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi tüberküloz hakkında kısa bilgiler verirken, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit ise tüberküloz hastalığının geçmişi ve gelecekte olan etkilerinden bahsetti. Kırklareli İli Kamu Hastaneler Birliği Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım tüberküloz hastalığının hakkında geniş bilgiler verdi. Uzm. Dr. Yıldırım, Tüberküloz hastalığının solunum yolu ile akciğere giren verem mikrobunun yol açtığı bulaşıcı bir hastalık olduğunu ifade etti.

TÜM İÇ ORGANLARDA GÖRÜLEBİLİR

Tüberküloz hastalığını ilk baş akciğerde başlamak suretiyle tüm iç organlarda görülebileceğini dile getiren Uzm. Dr. Yıldırım, "Tüberküloz hastalığından dünyada her yıl yaklaşık olarak 9 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Verem hastalığının tedavi almamış veya düzenli tedavi görmeyen verem hastasından öksürme, hapşırma veya konuşma esnasında damlacıkların solunum yoluyla alınmasıyla bulaşır" açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KILAVUZ