Yılın bürokratı da görevden alındı

Yolsuzluk soruşturması ile başlayan emniyetteki deprem devam ediyor. En son Edirne'de yılın bürokratı seçilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Semih Erdur görevinden alındı

GÜNDEM 8.01.2014 14:03:00 0
Yılın bürokratı da görevden alındı

UYUŞTURUCU TİCARETİNE BÜYÜK DARBE VURMUŞTU

Edirne'de yılın bürokratı seçilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Semih Erdur görevinden alındı.  Uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele konusunda yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Erdur, Edirne televizyonu (ETV) tarafından yapılan anket sonucunda 2012'de yılın bürokratı seçilmişti. Kısa süreliğine Hamzabeyli Hudut Kapısı Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra KOM Müdürü olarak atanan Erdur, sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerine, göçmen kaçakçılarına ve uluslararası uyuşturucu ticaretine büyük darbe vurmuştu.

CADI AVI ONU DA VURDU

2 yılda kaçakçılık, organize suç, insan kaçaklığı, uyuşturucu ile mücadele konusunda 800'ün üzerinde çalışma gerçekleştirdi. KOM şubesinde başarılı çalışmalar yapan Erdur, aynı zamanda parlak bir mesleki kariyere sahip. 11 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı'nda görev yapan Erdur, Avrupa Güvenlik ve Işbirliği Teşkilatı Sırbistan misyonunda 4 yıl, Birleşmiş Milletler Kosova Polis Gücü'nde 3 yıl görev yaptı. Ancak 17 Aralık tarihinde Istanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardın emniyet bünyesinde başlayan cadı avı onu da vurdu. Kapıkule Hudut Şube Müdürlüğü'ne atanan Erdur'un yerine Evrak Arşiv Şube Müdürü Serdar Ülker getirildi.

Haber / Gökhan TEKER