Mustafa Yel, "Laf değil, iş üretene destek verin"

30 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Tekirdağ Byükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel son olarak Süleymanpaşa'ya bağlı köyleri ziyaret etti.

SİYASET 8.01.2014 13:48:00 0
Mustafa Yel,

TEKİRDAĞ’I, İLÇELERİNİ VE KÖYLERİNİ ÇOK İYİ TANIYORUM

Tekirdağ İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin programları doğrultusunda Süleymanpaşa’ya bağlı köyleri ziyaret eden AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Ye, Tekirdağ’ı iyi tanıdığını belirtti. Yaklaşık 8 buçuk yıldır Tekirdağ’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğunu söyleyen Mustafa Yel, “Tekirdağımızın tüm köylerine yapılan kamu hizmetlerinin altında imzası olan bir kardeşiniz olarak Tekirdağ’ı, ilçe ve köylerini çok iyi tanıyorum ve neler yapılması gerektiğini biliyorum. Siz değerli köylülerimize ve Tekirdağımıza hizmetkar olmak için desteğinizi istiyorum” dedi.

ŞEHRİN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA KADAR OTOBÜSLERİMİZ DOLAŞACAK

Tekirdağ İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi programları doğrultusunda seçim çalışmalarını devam ettiren Mustafa Yel, köy ulaşım hizmetlerinin daha kolay ve rahat olacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi oluşturulacağını söyleyen Mustafa Yel, “Şehrimizin bütün ulaşım işlemleri burada incelenecek ve onaylanacak. Bizleri bu göreve laik gördüğünüz taktirde Nisan ayında Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz ile yapacağımız ilk toplantımızda köylere ulaşım konusunu gündeme alacağız. Tabi bunun inceleme süresi 3 ay kadar sürebiliyor. Bu inceleme işlemlerin ardından şehrimizde ve köylerimizde aynı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki gibi şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar belediye otobüslerimiz dolaşacak. Bu köylere ulaşım konusunu özelleştirdiğimiz taktirde pek ilgi görmeyebilir. Çünkü kar amacı güdülebilir. Fakat Büyükşehir Belediyesi olarak biz kar amacı gütmeden hemen hemen tüm köylerimizde Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüslerimizi gezdirebileceğiz” diye konuştu.

ONLARIN YAPACAĞIZ EDECEĞİZ DEDİKLERİ HER ŞEYİ YAPTIK

Tekirdağ İl Özel İdaresi’nin tüm köylere hizmet götürdüğünü fakat sınırlı bütçeler nedeniyle az az hizmet edildiğini belirten Mustafa Yel, “Bütçemizin kısıtlı olmasından dolayı çok büyük hizmetler gerçekleştiremiyorduk. Fakat Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 500 Milyon TL civarına çıkıyor. Bu bütçenin de kanuna göre en az yüzde 10’nunu köylere ayırmak zorundasınız. Bu nedenle köylerimize hizmet daha geniş kapsamlı ve büyük olacaktır. Siz Değerli köylülerimizin de ‘laf üreten’ değil ‘iş üreten’ ile birlikte olmanız gerekmektedir. Biz AK Parti olarak bugüne kadar yaptığımız işleri anlatıyoruz ama başkaları ‘yapacağız’ ‘edeceğiz’ diyorlar. Biz onların yapacağız edeceğiz dedikleri her şeyi yaptık ve daha iyisini yapmak için sürekli çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber / Gökhan YILMAZ