Arıcı, kaçak avcılara karşı uyardı

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, yaptığı açıklamada 2 Kasım’da başlayan tavşan avının dün sona erdiğini belirtti.

GÜNDEM 6.01.2014 19:04:00 0
Arıcı, kaçak avcılara karşı uyardı
 SONUCU MERAK VE UMUTLA BEKLİYORUZ
 
Avcılığın günümüzde ihtiyaca yönelik yapılmadığını kaydeden Kadir Arıcı, “Avladığımız her canlı hayvan kadar, bir sonraki sezona da en az bu miktar kadar temini gerektiği unutulmamalıdır. Sürdürülebilir bir avcılık bu şartlarda devam edebilir. Yoksa avlanan bu canlıları, gelecek nesiller ancak fotoğraflardan görebilir” dedi. Avcıların av sezonu dışında çeşitli atış yarışmaları yapması gerektiğini söyleyen Kadir Arıcı, Kapaklı ve Çerkezköy’de bu tür etkinlikler için uygun bir atış poligonu olmadığını kaydetti. Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu ziyaret ettiğini ve konuyu gündeme getirdiğini belirten Kuzulu, “Ziyarette yanımızda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da böyle bir tesisin çalışmalarını yaptıklarını, ancak bürokrasinin ellerini kollarını bağladığını söyledi. Biz avcılar olarak sonucu merak ve umutla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
KAÇAK AVCILARA SIK SIK RASTLIYORUZ
 
Tüfek ruhsatnamesi, avcılık belgesi, avlanma izni olmayanların, avcı sayılmadığını, bu kişilerin kaçak avcı olduğunu söyleyen Kadir Arıcı, “Kaçak Avcılara sık sık rastlıyoruz. Bu kişiler yasak zamanlara aldırış etmeden, hayvanların yumurta zamanıymış, yavrulama zamanıymış diye düşünmeden geceleri dahi katliam yapmaktadır. İlgililerden bu kişiler hakkında gerekli yasal çalışmaları yapmalarını bekliyoruz” dedi. Ocak ayında avcılık belgelerine vize yapılması gerektiğini anımsatan Kadir Arıcı “Avcılarımızın iyi bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ