1 yılda 35 bin mevsimlik çiçek dikildi

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2013 Yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

SİYASET 6.01.2014 12:54:00 0
1 yılda 35 bin mevsimlik çiçek dikildi
 BİN 62 ADET SERTİFİKALI GÜL DİKİLDİ
Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 2013 yılıi çerisinde kavşak, refüj, park ve bahçelerin güzelleştirilmesi ve bitkilendirilmesi kapsamında 35 bin adet mevsimlik çiçek ve bin 62 adet sertifikalı gülün, ilçedeki parklara dikildiğini belirten Belediye Başkanı Birol Kaya, “Projeler kapsamında Hacıevhat Mahallesi Paşa Köyü yolu TOKİ önü çocuk oyun alanı düzenlenmesi, Hacıevhat Mahallesi Erenler semti kahvehane yanı park düzenlemesi, Yeni Mahalle Fehmi Özkan semt sahası içerisinde yer alan ilave sosyal tesis binası ile binanın çevre düzenlemesi, Gazibey Mahallesi Harmanyeri Caddesi Belediye Düğün Salonu yanı park düzenlemesi projeleri gerçekleştirildi” dedi.
 
ELEKTRİK TELLERİNE DEÐEN AÐAÇLAR BUDANDI
Tredaş İşletme Müdürlüğü ile ortak çalışma yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Birol Kaya, “İlçemiz cadde ve sokaklarında elektrik tellerine değen ağaçlara budama yapılarak tehlikeli durumlar giderildi. İlçe merkezinde yeşil alanlarda Tretuvar kenarlarında bulunan budanması gereken ağaçların budanmaları, İlçemiz hudutlarında yaz sonu boyunca itfaiye arazözü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü sulama tankeri ile yeşil alanların sulanması yapıldı. Elektrik birimince kavşaklarda bulunan sinyalizasyon sistemlerinin arıza ve genel bakımları, Fehmi Özkan semt sahasının yağlı güreşler için çim alanlarının ve mevcut bitkilerin bakımı, budaması ve sulaması, Asri mezarlık bakımı, ilçemiz hudutları içinde ot biçimleri gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ