Kaymakam Dınkırcı, “Proje üretin”

Edirne’nin Keşan İlçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı, tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmelerinin şirket, kooperatif veya birlik kurarak projeler üretmesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 2.01.2014 15:12:00 0
Kaymakam Dınkırcı, “Proje üretin”
 ÜRÜNLER SİGORTALANMALI
 
Mercan, Suluca ve Çelebi köylerinde incelemelerde bulunan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ziyaretleri sonrası basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, hayvancılıktan para kazanmak için yem bitkileri üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Tarımsal desteklemelerden daha çok yararlanılması gerektiğini  ifade eden Kaymakam Dınkırcı, "Tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmeler şirket, kooperatif veya birlik kurarak projeler üretmeli. Toprak tahliline önem verilmeli ve  ekimi yapılan ürünler sigortalanmalıdır” dedi.
 
BAŞVURULAR 27 OCAK TARİHİNDE SONA ERECEK
 
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde ekonomik yatırımların desteklenmesi tebliğinin özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan yatırımcıları ve üreticilerin faydasına olacağını söyleyen Dınkırcı, “Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünü ziyaret edebilir. Başvurular 27 Ocak tarihinde sona erecek. Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılarımızın bu tarihe kadar proje tekliflerini İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne sunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ