Özelleştirme mağdurları geçici istihdam edilecek

Bakanlar Kurulu’nun kararıyla özelleştirmeler sonucu işsiz kalan veya kalacak işçilerin geçici istihdamını sağlayan düzenleme yürürlüğe girdi. Kurum ve kuruluşlarda 2014 yılında 47 bin kişiye ge

GÜNDEM 1.01.2014 21:00:00 0
Özelleştirme mağdurları geçici istihdam edilecek
 ÜCRETLERİ GÖREVLENDİRİLDİKLERİ KURULUŞLARCA YAPILACAK
 
Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda Işsiz Kalan ve Bilahare Işsiz Kalacak Olan Işçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde Istihdam Edilmelerine Ilişkin Esaslar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere geçici personel istihdamı ve bu personele ödenecek ücretler hakkındaki karar üzerine Devlet Personel Başkanlığı’nca yapılacak atama tekliflerinde geçici personel, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) hariç olmak üzere bağlı ve ilgili kuruluşlarda çalıştırılabilecek. Bağlı ve ilgili kuruluşlarda görevlendirilen geçici personelin ücretleri ise görevlendirildikleri kuruluşlarca yapılacak.
 
KİME NE KADAR ÖDENECEK
 
Bakanlar Kurulu ile belirlenen karara göre, istihdam edilen geçici personele, tahsil dereceleri dikkate alınarak yüksek öğretim mezunlarına 25 bin 808 gösterge rakamının memur katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar ödenecek. Lise ve dengi okul mezunlarına 23 bin 833 gösterge rakamının memur katsayısı ile çarpımından elde edilecek rakam, ilköğretim mezunu veya okur-yazar olanlara 21 bin 833 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek rakam ödenecek. Geçici personele harcırah ve yiyecek yardımı da ilgili yönetmelik hükümlerince yapılacak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabi olacak geçici personelin hizmet sözleşmesi ise 5510 sayılı kanun kapsamında yaşlılık ve malullük aylığına hak kazandıkları tarihte sona erecek.