Valilikle Başsavcılık arasında protokol imzalandı

Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, Kamuya Yararlı İşte Ücretsiz Çalıştırılmaya Yönelik İşbirliği Protokolü imzalandı.

GÜNDEM 31.12.2013 16:58:00 0
Valilikle Başsavcılık arasında protokol imzalandı
 ÇALIŞMA DİSİPLİNİ KAZANMASI AMAÇLANDI
 
Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz, Vali Yardımcısı Günay Öztürk ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday katıldı. İmzalan Protokolle, denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma yükümlülüğü verilen hükümlülerin Kırklareli Valiliği ve Valiliğe bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmasına yönelik işbirliği hedeflendi ve yükümlünün kurallara uyma becerilerinin arttırılması, çalışma disiplini kazanması, topluma verdiği zararı ödemesi ve ekonomiye katkı sağlaması amaçlandı.
 
TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMESİNİN GERÇEKLEŞMESİNİ ESAS ALAN BİR YAPTIRIM OLDU
 
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz, "Protokol, Denetimli Serbestlik kapsamındaki hükümlülerin; Kırklareli Valiliği’ne bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılması amacıyla imzalandı. Protokolle, Denetimli Serbestlik kapsamında verilen kamuya yararlı ücretsiz çalışma cezasının yükümlünün hayatının bir plana-programa koyulmasını, kurallara uyma becerilerinin arttırılmasını, çalışma disiplini kazanmasını, topluma verdiği zararı ödemesini, ekonomiye katkı sağlamasını, toplumla bütünleşmesinin gerçekleşmesini esas alan bir yaptırım oldu” dedi. Vali Yaman da yapılan bu işbirliği protokolünü önemsediğini söyleyerek; toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların arkasında olduklarını, Denetimli Serbestlik sistemini de her kurumun, kuruluşun, STK’nın ve toplumun desteklemesi gerektiğini ifade ederek, imzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını temenni etti.
 
Haber / Emine LALE