Prof. Dr. Eker, “ÇEMYO’nun çalışmalarını takdirtle izliyoruz”

Namık Kemal üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş’u ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta geçirdiÄ

GÜNDEM 31.12.2013 16:56:00 0
Prof. Dr. Eker, “ÇEMYO’nun çalışmalarını takdirtle izliyoruz”
 FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
 
Namık Kemal Üniversitesi-Sanayi İşbirliği konusunda Rektör Danışmanlığı görevini de yürüten NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, ziyaret sırasında TEKNOPARK’ta yürütülen çalışmalar ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Çorlu’da kurulan TEKNOPARK’ta önemli inovasyon ve ARGE çalışmaları yapıldığını ifade eden Eker, bu tür çalışmaları ARGE’ye önem veren sanayi kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde daha da ileri taşımak istediklerini dile getirdi.
 
GEREKEN BÜTÜN DESTEÐİ SAÐALMAYA HAZIRIZ
 
Prof. Dr. Eker, ÇEMYO’nun eğitim kalitesinin, dikkat çekici olduğunu belirterek, “ÇEMYO’nun, güçlü akademik kadrosu ve bin 200’ü aşan öğrencisiyle sürdürdüğü kalite yürüyüşünü büyük bir ilgiyle izliyoruz. TEKNOPARK olarak, ÇEMYO’nun 2014’teki faaliyetlerine, özellikle de üniversite-sanayi işbirliği noktasındaki çalışmalarına gereken bütün desteği sağlamaya hazırız. Çünkü bu çalışmalarla öğrencilerimizin sahip olduğu iş alanı, daha da genişleyecektir” ifadelerini kullandı.
 
CİDDİ DESTEK GÖRÜYORUZ
 
ÇEMYO Müdürü Ercan Buluş, ilçedeki sanayi kuruluşları ile ortak eğitim programları düzenlediklerini belirterek, “Bu çerçevede geçtiğimiz ay, Rektörümüz Prof.Dr. Osman Şimşek’in de katılımıyla BSH Fabrikası ile bir protokol imzaladık. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerimiz, bu protokol kapsamında BSH Fabrikası’nda araç kesme ve kurtarma eğitimini, her ders bir araç kesmek kaydıyla, uygulamalı olarak görüyor. Diğer bölümlerimiz ile ilgili de, özellikle staj konusunda sanayi kuruluşlarımızdan ciddi destek görüyoruz” dedi. Buluş, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek her projeye açık olduklarını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ