Sorduğu sorular yüzünden görev yeri değiştirildi

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İngilizce Okutmanı Gökcan Tazeler’in görev yeri, öğrencilere içerisinde 'Tayyip Ç.' ve çapulcu anlamına gelen 'Chappul' kelimelerinin

GÜNDEM 31.12.2013 15:42:00 0
Sorduğu sorular yüzünden görev yeri değiştirildi
 ÖÐRENCİLER ŞİKAYET ETTİ
 
Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İngilizce okutmanı evli, 28 yaşındaki Gökcan Tazeler, geçen Temmuz ayındaki İngilizce bütünleme sınavında öğrencilerine 'Atatürk kimdir?', 'Türk genci olarak görevleriniz nelerdir?', 'Milli marşlar ne anlama gelir?' ile içerisinde 'Tayyip Ç.' ile 'Chappul' kelimeleri geçen boşluk doldurmalı gramer soruları sordu. Sınavların ardından bazı öğrenciler Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) 'Alo 150' hattına şikayette bulunarak öğretmenlerinin sınavda sorduğu sorularla Gezi Parkı eylemlerine destek verdiğini öne sürdü. BİMER'den gelen şikayet üzerine üniversite yönetimi okutman Gökcan Tazeler hakkında soruşturma başlatarak savunmasını aldı.
 
BEN SUÇ İŞLİYORSAM, SİZ DE SUÇ İŞLİYORSUNUZ
 
Okutman Gökcan Tazeler, ifadesinin yazılı olarak alındığını ve öğrenciler arasında ırkçılık ve ayrımcılık yapmakla suçlandığını söyledi. Tazeler, “Okul yönetimi bana 'Atatürk kimdir, milli marşlar ne anlama gelir, Türk genci olarak görevleriniz nedir?' diye sorduğum sorularda siyasi amaç güttüğümü söyledi. 'Öğrenciler arasında ırkçılık, ayrımcılık yaptığının farkında değil misiniz?' diye soruldu. Bu soruları sormanın ben ayrımcılık olduğunu bilmiyordum. Böyle bir şey de varsa zaten 'Pes' diyorum. Çünkü; 'Bu okulda, Trakya Üniversitesi'nde ve bütün üniversitelerde ilkokuldan itibaren Türkiye Cumhuriyeti ve İnkılap Tarihi dersleri var. Ben suç işliyorsam, siz de suç işliyorsunuz' diye cevap verdim. Bu soruların hiçbir siyasi amaç gütmediğini belirterek, soruları cevaplandırdım. Bir diğer soruda 'Tayyip Ç. ile kimi kast etiniz?' idi. Tayyip Ç.'nin liseden arkadaşım olduğunu ve boşluk doldurma sorusunda 'Tayyip Ç. ……… (be) an anarchist boy when he was a child' ve 'Many people ……… (Chappul) in streets now' diye sorular sorduğumu söyledim" dedi.
 
SORUNLARI VAR
 
Soruşturma tamamlanınca Okutman Gökcan Tazeler, Keşan'dan Edirne'de Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne görevlendirilerek yeri değiştirildi. Hiçbir gerekçe ve mazeret gösterilmeden Edirne'ye gönderildiğini kaydeden Tazeler, hakkını mahkeme yoluyla arayacağını ekledi. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Uğur Taşkan ise, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü belirterek, "Soruşturmanın konusunda açıklama yapamayacağım. Rektörlüğün böyle bir kararı var. Artık Keşan'ın personeli değil. Edirne merkeze çekildi arkadaşımız. Evrak üzerinden de kimsenin görüş bildirme şansı yok. Gökcan beyin geçen seneden beri belli sorunları var. Dolayısıyla Twitter ve Facebook'tan bir şeyler yazdığını duyuyor ve görüyoruz. Kendi bakış açısına göre olayı şekillendiriyor. Kendine göre taraftar bulmaya çalışıyor. Böyle bir görüntü var" diye konuştu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN