Turizm Tesisi için ilk harç döküldü

Kırklareli'ne bağlı Vize Belediyesi’nin önemli ve büyük projelerinden birisi olan, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki Vize Belediyesi Kale Kent Turizm Tesisi binasının temel atma töreni yapıldı.

GÜNDEM 31.12.2013 15:38:00 0
Turizm Tesisi için ilk harç döküldü
 VİZEYE YAKIŞAN BİR TESİS OLACAK
 
Temel atma törenine Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Daire Müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin tesisin Trakya'nın tek Sakin Şehri Vize ilçesine yakışan tesis olacağını ifade etti.
 
İLÇENİN EÐİTİM VE TURİZM ALANINDA GELİŞMESİ LAZIM
 
İlçeye kazandırılan proje için Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz'ı kutlayan Vize Kaymakamı Murat Duru, "Mülki İdare Amirleri görev yaptığımız yerlerde belediyeler ve diğer kuruluşlar ile birlikte o ilçe için, ilçede yaşayan vatandaşlar için neler yapılması gerektiği konularında araştırmalar yaparız. Bende Vize'de göreve başladığımda görüştüğüm Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ile ilçemizin çevreye zarar vermeyen küçük ölçekli sanayi tesisleri, eğitim ve turizm alanında gelişmesi gerektiğini söylemiştim. Bugün burada temelini attığımız bu büyük ve önemli tesisi ilçeye kazandırdığı için Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz'ı huzurunuzda kutluyorum" diye konuştu.
 
İLÇEMİZİN FARKLILIÐINI ORTAYA KOYACAK
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, projenin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek "Belediye olarak ilçemize yaptığımız yatırımlar konusunda çevremizde ilgi ve övgüyle takip edilen bir ilçeyiz. Dünyaca bilinen Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip güzel ilçemiz Vize'ye yeni ve çok kapsamlı bir tesis kazandırmak üzere bu güzel günde yine birlikteyiz. Bugün burada temelini attığımız projemiz tamamlandığında, ilçemizin farklılığını ortaya koyacak, her türlü spor aktivitesinin yanında konaklama, konferans, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlerin de yapılabileceği bir tesise sahip olacağız. İçerisinde yarı olimpik kapalı yetişkin ve çocuk yüzme havuzunun da bulunacağı tesisimiz sayesinde ilçemizde artık yüzme bilmeyen insan kalmayacak” dedi.
 
KİMSE VİZE'DE ZAMAN GEÇİRECEK BİR ŞEY YOK DİYEMEYECEK
 
Tesisin tamamlanmasının ardından hiç kimsenin Vize'de sosyal etkinlik ve zaman geçirecek bir şeyin olmadığını belirten Yılmaz, “İsteyen fitness center, sauna veya havuzda zaman geçirecek, isteyen tenis, basketbol, voleybol, futbol oynayacak. Her kesim vatandaşımıza spor yapmaya ve güzel vakit geçirmeye alanlar olacak" dedi. Konuşmaların ardından Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tesisin projesini çizen Doktor İnşaat Mühendisi Orhan Ömerağa' ya plaket takdim etti. Ardından Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz betonyerin butonuna basarak ilk betonu temele döktüler.
 
Haber / Gökhan YILMAZ