Dalgıç, “Üreten ve gerçekleştiren bir birliğiz”

Doğu–Batı Trakya Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan ortak protokol doğrultusunda, Trakyakent Belediyeler Birliği’nin 16 Aralık–20 Aralık 2013 tarihleri arasında, Sakarya ili

GÜNDEM 27.12.2013 21:52:00 0
 Dalgıç, “Üreten ve gerçekleştiren bir birliğiz”
HER TÜRLÜ DESTEK VE YARDIMLARI YAPIYORUZ
 
Mevzuat Bilgilendirme Toplantısında açılış konuşmasını yapan Trakyakent Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Trakyakent Belediyeler Birliği olarak, daha önce sırasıyla Silivri, Antalya ve yine Sapanca da diğer bölge Belediye Birlikleri işbirliğinde, yüksek katılımlarla mevzuat bilgilendirme toplantıları düzenledik. Birliğimize üye Belediye Başkanlarımızın bölgelerine daha kapsamlı hizmetler getirebilmelerini amaçlayan programlarımızda bu defa da Sakarya’nın Sapanca ilçesinde eğitim semineri gerçekleştiriyoruz. Programımız çerçevesinde çeşitli ziyaretler, teknik temaslar ve yerinde incelemeler yapacağız. Trakyakent’i üreten ve gerçekleştiren bir birlik haline getirdik. Üye belediyelerimize her türlü destek ve yardımları yapıyoruz. Uluslararası projeleri hayata geçiriyoruz. Trakyakent bölgesinde en güçlü birlikler arasına girmiştir” ifadelerini kullandı.
 
900 KİŞİ YÜKSEK LİSANS İMKANLARINDAN FAYDALANDI
 
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen de açılış konuşmasında, “Eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Belediyelerimizi ilgilendiren her alanda eğitimler düzenlemeye çalışıyoruz” dedi. Geçmiş yıllarda 900 belediye personeli üniversitelerle imzalanan protokol kapsamında yüksek lisans imkânlarından faydalandı. Toplantının düzenlemesinde emeği geçen Trakyakent ve Türkiye Belediyeler Birliği personeline, programda konuşmacı olarak yer alan Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Meşe'ye ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇOK YARARLI TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
 
Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz de yaptığı konuşmada, güncel konularla ile ilgili birlik olarak üye belediyelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerini, bu tür faaliyetlerinin bundan sonra da aynı ciddiyet ve titizlikle, belirli bir program doğrultusunda devam edeceğini söyledi. Çetiz, “Trakyakent yönetimi olarak 2009 yılından bu yana ciddi bir hizmet artışı sağladık. Bugün Türkiye'den ve Avrupa’dan birçok resmi kurum, sivil toplum örgütü ile sürekli işbirliği içindeyiz. Çok önemli ve çok yararlı ulusal ve uluslararası temasları gerçekleştiriyoruz. 2013 yılının yoğun katılımlı son etkinliğinde yine birlikteyiz. Birliğimizin TBB ile birlikte yaptığı bu ortak çalışmamızda da programda yer alan ilgili konu maddeleri konusunda uzman eğitmenler tarafından katılımcılarla paylaşılacaktır” ifadelerine yer verdi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ