İriş, “Milletler, milli örf ve adetleriyle tanınır”

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, 'Yılbaşı eğlenceleri adı altında lüks tüketim, israf, akla ve sağlığa zararlı olan içki, kumar ve sefahat, toplumun kanına zerk

GÜNDEM 26.12.2013 17:11:00 0
 İriş, “Milletler, milli örf ve adetleriyle tanınır”
TOPLUMUN DAMARLARINA ZERK EDİLİYOR
 
Müslüman toplumların üzerindeki Batı-Hıristiyan anlayışının etkilerinin kendilerini endişelendirdiğini belirten İriş, "Müslüman toplumları inançlarından uzaklaştırma ve içlerini boşaltma adına yürütülen sistematik ifsad faaliyetleri, her yılbaşında adeta tavan yapıyor. Yılbaşı kutlaması adı altında her türden ahlaka aykırı fiil 'eğlence' diye pazarlanırken, alkol tüketiminin teşvikine de kapı aralanıyor. Bir de devlet eliyle oynatılan kumar çekilişi var ki, adeta yılbaşı eğlencelerinin olmazsa olmazı olarak zihinlere kazınmış durumda. Alkol, kumar, her türden ahlaksızlık, adeta bir paket halinde toplumun damarlarına zerk ediliyor" ifadelerini kullandı.
 
ENDİŞEMİZ BATI-HRİSTİYAN ANLAYIŞININ ETKİLERİDİR
 
İnsanların yılbaşında emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklendiğini dile getiren İriş, “Bizim endişemiz Müslüman toplumumuz üzerindeki Batı-Hristiyan anlayışının etkileridir. Bu kendimizi inkardan başka anlama gelmez. Hiç şüphe yok ki; milletler, milli örf ve adetleriyle tanınırlar ve onlarla yaşarlar. Çünkü milli örf ve adetler, bir milletin milli kültürünün ve dini inancının aynasıdır. Bu sebeple hiçbir Müslüman milli kültüründe olmayan, dini akidesine ters düşen özentilere hayatında yer vermez. Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç içe geçmiş muhasebelerini yaptığı, kendi insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun" açıklamalarında bulundu. Her şeyin insanın kendisiyle başlayıp, kendisiyle bittiğini söyleyen İriş, "İnsanoğlu düzeldi mi, ülkeniz de dünyanızda düzelir. Bizler şanlı bir tarihin evlatları olarak, kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültürel yozlaşmaya karşı mücadele vermeli ve kendi değerlerimizi yaşatmalıyız" dedi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN