Huzuru bu kursta buldular

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 'Guaj Boya Kursu'na duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Kursa katılan kursiyerler resimlerin kendilerine huzur verdiğini ifade ediyor.

GÜNDEM 26.12.2013 16:55:00 0
 Huzuru bu kursta buldular
KURSİYERLERİN AZMİNDEN MEMNUNUZ
 
Ekim ayında başlayan ve Haziran ayında sona erecek olan kursa 25 kursiyer katıldı. Salı ve perşembe akşamları 4'er saatten toplam 8 saat verilen kurslarda hummalı çalışmalar sürüyor. Ayrıca kurs süresi içerisinde yapılacak olan eserlerin Mayıs ayı sonunda düzenlenecek sergi ile vatandaşların beğenisini sunulması planlanıyor. Emekli, ev hanımı, öğretmen, öğrenci ve çeşitli mesleklerden kursiyerin katıldığı kursta eğitim veren Tek Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinden Tuncay Çakır, kursların keyifli bir şekilde sürdüğünü söyledi. Kendi yönlendirmeleri ile kursiyerlerin çeşitli eserler ortaya çıkardığını belirten Çakır, kursiyerlerinin azmi ve gayretinden memnun olduklarını ifade etti.
 
GÜZEL ANILARIM VAR
 
Guaj Boya kursiyerlerinden emekli Selma Mutlu, 2 yıl önce kursa başladığını ifade etti. Mutlu, daha önce resme yönelik böyle bir yeteneğinin olmadığını ancak bu kursa başladıktan sonra yeteneklerini keşfettiğini belirterek, “2 yıldır bu kursa geliyorum. Daha önceden böyle bir yeteneğim olduğunu bilmiyordum. Ama hocamız sayesinde kendimi her geçen gün geliştirdiğimi düşünüyorum. Hatta birçok güzel anım da var. Birçok kez evde resim yaparken yemeği yaktım" dedi.
 
İŞİN YÜZDE 90’I EMEK
 
Bir diğer kursiyer Çiğdem Dikici de "Hocamız bize hep şunu söylüyor. Bu işin yüzde 10'u yetenek yüzde 90'ı emektir. Gerçekten de bu böyle. Büyük emek sarf ederek çok güzel işler çıkardığımıza inanıyorum" dedi. Kursiyerlerden Hülya Balaman ise yapılan resimlerin kendisi gibi tüm kursiyerlere huzur verdiğini düşündüğünü ifade ederek, "Bence insanlarımız psikoloğa giderek rahatlamaya çalışmasınlar. Buraya gelerek kursa katılsınlar. Ben ve arkadaşlarım burada huzur ve mutluluk buluyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE