“Kuran, hidayet rehberidir”

Hayrabolu İlçe Müftülüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik seminer verildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Hayrabolu Yurdu toplantı salonunda İlçe Müftü

GÜNDEM 26.12.2013 11:17:00 0
 “Kuran, hidayet rehberidir”
SON MUKADDES KİTAP
 
Kur'anı Kerim'in, Allah'ın insanlara indirdiği son Mukaddes Kitap olduğunu ifade eden Müftü Işıldar, “Kur'an, son Peygamber Hz. Muhammed'e Cebrail tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür yoluyla nakledilerek günümüze kadar gelmiştir. Kur'anı Kerim ferde ve cemiyete, bütün insan sınıflarına, bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe, maddi - manevi bir hidayet rehberidir. Hükümet başkanından, kumandandan, sade vatandaşa ve sokaktaki adama kadar herkes, orada kendisiyle alakalı olanı bulur. Dünyevi ve uhrevi huzur ve saadeti için gerekli bilgi ve dersleri ondan alır" diyekonuştu.
 
SEMİNER SORU CEVAP ŞEKLİNDE DEVAM ETTİ
 
SeminerdeNKÜ Hayrabolu MYO öğrencileri tarafından Müftü Işıldar'a, Kur'an, fıkıh, ilmihal konularında sorular soruldu. Buluşmadan memnun kalan öğrenciler seminerlerin tekrarlanmasını istediler. Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda kız ve erkek öğrencilere yönelik Kur'an öğrenimi ve ilmihal bilgileri konularında atölye çalışmaları yapılmasına karar verildi. Seminerde Bayan Kur'an Kursu öğreticileri Makbule Erce ve Elif Ceylan' da hazır bulundu.
 
Haber / Menşure KARDEŞ