Kaymakam Kubilay dolandırıcılara karşı uyardı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçede son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

GÜNDEM 24.12.2013 20:43:00 0
 Kaymakam Kubilay dolandırıcılara karşı uyardı
PARA VEYA KONTÖR İSTİYORLAR
 
Dolandırıcıların hedef olarak seçtikleri kişileri telefonla arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıklarını belirten Kaymakam Kubilay, “Dolandırıcılar belirledikleri kurbanla iletişime geçerek kimlik bilgilerinin terör örgütü mensupları tarafından ele geçirildiğini ya da kurbanın adına çok sayıda telefon hattı çıkartıldığını söylüyor. Bu telefonlarla yasadışı örgütlerle görüşmelerin yapıldığını belirterek, faillerin yakalanması için kurbanın para veya kontör göndermesi gerektiğini söyleyip, aradığı şahsı banka ATM cihazlarına yönlendiriyor. Daha sonra da hedef seçtikleri vatandaşın, verdikleri hesaba para yatırmasını sağlayor” dedi.
 
BANKAMATİK KARTLARINI EL ÇABUKLUĞU İLE DEĞİŞTİRİYORLAR
 
Dolandırıcıların, hedef olarak seçtikleri vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıklarını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Genellikle kurbanlara yurtdışında tedavi olacak bir çocuk olduğunu söyleyerek yardım talep ediyorlar. ATM cihazlarından para çeken vatandaşlara yardımcı olmak bahanesiyle bankamatik şifresini öğrenip bankamatik kartlarını el çabukluğu ile değiştirerek hesapta para olmadığını söylüyorlar. Daha sonra da karttan para çekiyorlar. Özellikle yalnız yaşayan yaşlı ve emekli vatandaşlarımızla irtibat kurarak yardım edeceklerini söyleyerek çeşitli bahanelerle vatandaşın parasını alıyorlar” diye konuştu.
 
EN KISA SÜREDE 155 POLİS İMDAT TELEFONUNA HABER VERİN
 
Meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önlenebilmesi için Çerkezköylülerin bu tür olaylara karşı kendilerini arayarak polis veya savcı olarak tanıtan şahıslara itimat etmemeleri gerektiğini söyleyen Kubilay, “Ev veya iş yerlerini kiralamak isteyen şahısların vermiş oldukları yabancı ülke paralarını kontrol etmeden almayın. Bankamatikten para çekerken tanımadığınız kişilerden yardım kabul etmeyin. Benzer dolandırıcılık olaylarıyla karşılması halinde en kısa sürede 155 Polis İmdat telefonuna haber verin. Böylece hem kendiniz mağdur olmazsınız, hem de diğer vatandaşlarımızın mağdur olmasını engellersiniz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ