Plakasız motosikletler toplanıyor

Edirne'ye bağlı Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ruhsatsız, plakasız veya plakası okunmayan motosikletleri topluyor.

GÜNDEM 22.12.2013 15:43:00 0
 Plakasız motosikletler toplanıyor
BİZ BU ARACI NASIL ARAYACAĞIZ
 
Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazaları ve suçları önlemek adına ruhsatsız, plakasız veya plakası okunmayan motosikletleri toplamaya başladı. Ekipler motosiklet denetimi yaparak yolda gördüğü plakası silinmiş motosikletlere tutanak tutarak alıyor. Uzunköprü İlçe Müdürü Ahmet Kenar, kazaları ve suçları önlemek adına ruhsatsız, plakasız veya plakası okunmayan motosikletleri topladıklarını ifade etti. Kenar, "Sık sık yaşanan motosiklet hırsızlıklarında vatandaş motosikletinin çalındığını bildiriyor ama plakası yok, ruhsatı yok. Biz bu aracı nasıl arayacağız” diye konuştu.
 
VERGİ ÖDEMEYEREK DEVLETİ ZARARA UĞRATIYOR
 
Çalınan motorların kötü niyetli kişiler tarafından hırsızlık amacıyla kullanılabildiğine dikkat çeken Kenar, “Bazı motosiklet sahipleri plakalarından bir rakam veya harfi silerek hem suç işliyor, hem de polisten kaçmaya çalışıyorlar. Sigorta yaptırmayarak vergi ödemeyerek devleti zarara uğratıyor. Bu tür davranışlarla dürüst ve iyi niyetli vatandaşlara karşı bir saygısızlık yapılıyor. Kötü niyetli motor sahipleri aşırı sürat yaparak, çevreyi rahatsız ediyor. Bu nedenle plakasız, harf veya rakam silinerek plakasıyla oynanmış, plakası kıvrılmış motosikletleri ekiplerimiz nerede yakalarsa tutanak tutarak alıyorlar. Vatandaşlarımız da bize destek olarak bu tür motosikletleri gördükleri yerleri bize ihbarda bulunsunlar" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ