Eğitim programları başladı

Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Ortak Operasyonel program kapsamında desteklenen Karadeniz Havzaları Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli projesinin, proje süresince 6 kez yapÄ?

GÜNDEM 20.12.2013 17:12:00 0
 Eğitim programları başladı
DERİN DEŞARJ KONUSUNDA SUNUM YAPILDI
 
Eğitim Programı kapsamında Prof. Dr. Fatih Konukçu projeyi tanıtarak, su kaynakların planlaması konusunda bilgi verdi. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Boyraz gerçekleştirdiği sunumda arazi kullanımı planlanması konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı ve sürdürülebilirliği konusunda Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Şehir Plancısı Nalân Gülen deneyimlerini paylaşırken, Derin Deşarj A.Ş Genel Müdürü Mehmet Ceyhan Marmara’ya derin deşarj ve sürdürülebilirliği konusunda sunum gerçekleştirdi.
 
BİLGİLERİNİ KATILIMCILARLA PAYLAŞTI
 
İstanbul Teknik Üniversitesi, Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Zafer Şeker ise Coğrafi Bilgi Sistemleri CBS ile bütünleşik havza yönetimi ve havzaların fiziksel planlaması konusunda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ortak Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukcu, Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrenciler katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ