Mustafa Yel, “Seçimlerde ‘Yel’i fırtınaya çevireceğiz”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Aralık Ayı Danışma Toplantısı önceki gün saat 19.30’da Beylice Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 19.12.2013 13:51:00 0
 Mustafa Yel, “Seçimlerde ‘Yel’i fırtınaya çevireceğiz”
PARTİLİLERDEN YOĞUN İLGİ
 
Mustafa Yel’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Aralık Ayı Danışma Toplantısı’na AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri aday adayları, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
DİVAN BAŞKANLIÐI’NA AVCI SEÇİLDİ
 
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Aralık Ayı Danışma Toplantısı, Divan Kurulu’nun oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Yavuz Avcı, Divan Kurulu üyeliklerine ise AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Ferhat Yegin, Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Mali İşler Başkanı İrfan Ak, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Çiftçi, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Zeybek seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yavuz Avcı, alınacak kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
ADAY ADAYLARI SON AŞAMADAN GEÇİYOR
 
Danışma toplantılarının ilçe yönetiminin yaptıklarının istişaresi ve yapacaklarının da hazırlığı olarak değerlendirilebileceğini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Yaklaşan seçimler öncesi bu toplantılar daha da önem kazanmıştır. Yerel seçimler kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 10 arkadaşımızın hepsi birbirinden değerlidir. Kendileri son aşamadan geçiyorlar. Çok yakın zamanda partimizin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı açıklanacaktır. Teşkilat olarak bizim adayımız AK Parti’dir. İsmin hiçbir önemi yoktur” dedi.
 
SANDIĞA GEREK KALMAYACAKTI
 
Türkiye’de iç ve dış düşmanların her zaman hazır kıta beklediğini ifade eden Alaettin Demirbağ, “Üyelerimizin her birinden partiye bir üye yapmasını istedik. Şuanda Çerkezköy’de 11 bin 291 üyemiz var. Üyelerimizin yarısı partiye bir üye kazandırabilseydi beş bin daha üye kazanmış olurduk. Bu rakam ile birlikte kullanılacak oyun hesabı yapılmadan sandığa da gerek kalmayacaktı. 2011 yılından itibaren partiye yüzde 100 üye kazandırdık. Fakat istenilen seviyede üyeye ulaşamadık. Maalesef  dışarıdan gelen vatandaşlarımız memleketlerinde üye oldukları için tekrar üye yapamıyoruz” dedi.
 
270 OTURUMDA CUMHURBAŞKANI SEÇEMEDİLER
 
Bu süreçte kesinlikle rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizen Demirbağ, “Çerkezköy ve Tekirdağ’da  seçimleri açık farkla kazanacağımıza şüpheniz olmasın. Başbakanımızın Çerkezköy’e geldiğinde konuşmasının en önemli bölümü birlik, beraberlik ve kardeşlik oldu. Milletimiz her zaman birlik ve beraberliğe susamıştı. Bir senedir ülkemizde çatışma ve şehit haberi yok. Bundan rahatsız olan bir kesim var. Hepimizin bildiği gibi 1980 öncesinde çok kısa bir dönemde sağcı kesimden yaklaşık 7 bin genç hayatını kaybetti. Bir o kadar da sol kesimden  gencimiz yaşamını yitirdi. Gençlerimiz telef oldu” dedi. O dönemde ülke gencinin birbirini öldürdüğü sırada siyasi liderlerin olanları yalnızca izlediğini kaydeden Demirbağ, “Siyasilerin hiçbiri birlik beraberlik mesajı veremedi. Onlar televizyon karşısında kavga edip, kapalı kapılar arkasında da sohbet etti. Bu arada milletin evlatları da birbirini öldürdü. 270 oturumda Cumhurbaşkanı seçemediler” ifadelerini kullandı. 
 
SİZLERİN YANINDA KENDİMİ ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke gencinin ve askerinin bir tırnağını 550 milletvekiline değişmeyeceğini söyleyen Demirbağ, “Bizim işimiz böyle bir lidere destek vermektir” dedi. Toplantıdaki bir sonraki konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel gerçekleştirdi. Konuşmasına Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Yel, “Şehitlerimizden biri de Karacakılavuz Köyü’nden Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’dı. Şehidimizin cenaze merasimine katıldığım için toplantının gündüz programına katılamadım” dedi. İlçe yönetimlerinin heyecanının kendisini daha da heyecanlandırdığını söyleyen Mustafa Yel, “Sizlerin yanında kendimi çok mutlu hissediyorum. Daha çok çalışmak için gayret etmem gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
BOYNUMUZDA BÜYÜK BİR VEBAL VAR
 
7 Aralık’ta Başbakan Erdoğan’ın Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de toplu açılış törenlerine katılarak halka hitap ettiğini anımsatan Mustafa Yel, “Burada bir fırtına esti. İşte o fırtına burada bir yel bıraktı. Mustafa Yel’i bıraktı. İnşallah 30 Mart’taki seçimlerde yeli fırtınaya çevireceğiz. Bunu hep beraber omuz omuza yapacağız. Tüm teşkilat mensuplarına büyük görev düşmektedir. Çerkezköy gibi Tekirdağ’ı ve diğer on ilçeyi de AK belediyecilik ile tanıştıracağız. Bu bizim bir görevimizdir. Boynumuzda büyük bir vebal var. Bu vebali yerine getirebilmek, gelecek nesillerimize daha inançlı kadrolarla hizmet edebilmek, onları yarınlarında daha iyi Tekirdağ ve Çerkezköy’de yaşayabilmelerini sağlamak bizim elimizdedir” dedi.
 
BİRAZ DAHA GAYRET ETMEMİZ GEREKİYOR
 
AK Parti olarak bir süreçten geçtiklerini ifade eden Mustafa Yel, “İlçelerden aday adaylarımız var. İsimlerinin açıklanmasını bekliyorlar. 10 aday adayının hepsi de birbirinden değerlidir. Önümüzdeki günlerde birisi açıklanacak. Diğer ismi açıklanmayan arkadaşlar açıklanan arkadaşımızla inşallah omuz omuza çalışacak. Bu nazik süreçte herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve küsmeden darılmadan milletimizin davası diyerek adayın yanında olmalıdır” dedi. Adaylığı açıklandıktan sonra 5 Aralık’tan beri kapı kapı dolaştığını söyleyen Yel, “2011 yılında milletvekili seçimleri için aday olmuştum. O süreçle bu süreç arasında inanılmaz bir değişim var. Kısaca heyecan var. Biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Hazırladığımız projelerimizi de önümüzdeki günlerde inşallah sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ