Şehidimizi 5 bin kişilik cemaat ile uğurladık

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın cenazesi, memleketi Karacakılavuz Köyü’nde toprağa verildi.

GÜNDEM 18.12.2013 18:02:00 0
 Şehidimizi 5 bin kişilik cemaat ile uğurladık
CENAZE MERASİMİNE BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
 
Helikopter kazasında şehit olan Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın cenazesi, Tekirdağ'ın Karacakılavuz Köyü’ndeki baba evine getirildi. Şehidin eşi Özlem Salkım, babası Hasan Salkım, kardeşi Erkin Salkım ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Salkım'ın cenazesi, köy meydanında ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından köy meydanında kıldırılan cenaze namazına, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 5. Kolordu Komutanı Tahir Bekiroğlu, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Halil Erkek, İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, şehidin eş dost ve akrabalarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.
 
ŞEHİT BABALARI MEZARLIÐA EL ELE YÜRÜDÜ
 
Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın cenaze namazı kılındıktan sonra Vali Ali Yerlikaya ve şehidin yakınları, cenazeyi omuzlayarak cenaze arabasına kadar taşıdı. İki sene önce Diyarbakır Silvan'da şehit düşen Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan'ın babası Ahmet Kaplan ile 1994 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir çatışmada şehit düşen Piyade Komando Çavuş Erol Faruk Uraslı’nın babası Resul Uraslı da, cenaze aracının önünde el ele tutuşarak mezarlığa kadar yürüdü.
5 YAŞINDAKİ KIZI CENAZEYE GÖTÜRÜLMEDİ
 
Köy Meydanı’nda eşinin tabutunun karşına geçen Özlem Salkım, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun? Ben seni hiç bırakmayacağım. Canım, Bir Tanem benim, bak ben buradayım. Sende hep benim yanımda olacaksın" diyerek gözyaşı döktü. Şehit yakınları ayakta durmakta zorlanırken, arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Erdinç Salkım'ın cenazesi belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Şehit Erdinç Salkım'ın 5 yaşındaki kızı Ada ise cenaze törenine getirilmedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ