Dınkırcı, “Hedef pazar İstanbul”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ile S.S. Kadıköy Barajı Dokuzdere Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi

GÜNDEM 17.12.2013 18:11:00 0
 Dınkırcı, “Hedef pazar İstanbul”
İSTANBUL'A YAKINLIÐIMIZIN AVANTAJINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMALIYIZ
 
Bölgenin tarım ve hayvancılıkta ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Dınkırcı, doğru ölçekte ve birim alanda en yüksek getirin elde edilmesi gerektiğini ifade etti. Dınkırcı, "İlçemizde sebze yetiştirmeye uygun olan başta Bahçeköy, Seydiköy, Şükrüköy, Mahmutköy ve Kadıköy'de birim alanda insentif tarım yapalım hem de sadece mamul değil ilerleyen süreçte pazarlama niteliği ve niceliği olan yarı mamulleri pazarlayabilirsek üreticilerimiz çok daha ileri noktalara gelir. Büyük bir pazar olan İstanbul'a yakınlığımızın avantajını en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Önemli olan ölçekle ilgili sıkıntıları çözmektir” dedi.
 
5 KÖYÜN MUHTARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAÐIZ
 
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek ön görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Dınkırcı, “İlerleyen süreçte daha geniş katılımlı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve üreticilerimizle bir araya gelip birlik ve beraberlik içerisinde konu ile ilgili hazırlanacak projenin bir an önce bölgemizde uygulanması için çalışacağız. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Keşan Ticaret Ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Sulama Birlikleri ve 5 köyün muhtarı ile birlikte çalışılarak, proje kapsamındaki köylerde inceleme ve araştırmalar yapılacak. Çiftçilere projenin detayları aktarılacak. Tarımda hedef pazarımız İstanbul" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ