Vali Duruer, muhtarların sorunlarını dinledi

Edirne İli Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı Bütçe Toplantısı'nda köy muhtarları, Vali Hasan Duruer'e köylerindeki sorunları aktardı.

GÜNDEM 17.12.2013 16:16:00 0
 Vali Duruer, muhtarların sorunlarını dinledi
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
 
Köy muhtarları içme suyu sıkıntıları, kanalizasyonların taşması, yolların bozuk olması, göletlerin taşlanması gibi birçok sorunu Vali Duruer'e aktardı. Vali Duruer, istek ve şikayetleri yerine getirme konusunda yardımcısı Ayhan Özkan'a not aldırırken, kaynakların kısıtlı olduğuna dikkat çekti. Yolların asfaltlanması konusunda hiçbir köy muhtarına söz vermeyen Duruer, sıkıntıların çözümü için elinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
OKULUN MALİYETİ 6 MİLYON 500 BİN TL
 
7 milyon 466 binlik tahmini bütçe ile köylerin sıkıntılarını çözmenin çok zor olduğunu tekrar tekrar vurgulayan Duruer, İl Genel Meclis Üyesi ve aynı zamanda birlik üyesi Mehmet Geçmiş'in köylere oyun alanlarının yapılması gerektiğini ve köylerde hala devam eden çöp sorunlarının giderilmesi adına çözüm için bütçe ayrılması isteğine ise, "Köylerde çocuk yok ama büyük çocuklara spor aletleri yapılabilir" dedi. Çöp konusunun çözülmesi gerektiğini belirten Duruer, Keşan'da yapılan okulun 6 milyon 500 bin TL'ye yapıldığını, kaynakların kısıtlı olduğuna dikkat çekti.
 
Haber / Emine LALE