Demirkıran, "Ne kadar tutumluyuz?"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın avutmadan ibaret olduğunu öne sürerek, 'Bu hafta süresince tutumlu olman?

GÜNDEM 16.12.2013 16:23:00 0
 Demirkıran, "Ne kadar tutumluyuz?"
67 SENEDİR NE KADAR YATIRIM YAPILDI?
 
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili basın açıklaması yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Yerli Malı Haftası'nın her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan özel hafta olduğunu söyledi. "1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanan bu haftanın adı, 1983 yılında 'Tutum, Yatırım ve Türk malları haftası' olarak değiştirilmiştir" açıklamasını yapan Demirkıran, "Bir an düşünelim. 65 yıldır her sene kutlanan bu etkinlik ekonomik olarak ne getirmiş ne götürmüştür. Acaba bunun hesabını yapan oldu mu, merak ediyoruz doğrusu. Çünkü bizim bildiğimiz tutumlu olmak yılda sadece bir haftaya sığdırılacak bir olay değil, sürekli olmaktır" diyerek, "Tutum deniliyor. Toplum olarak ne kadar tutumluyuz? Yatırım deniliyor. 67 senedir ne kadar yatırım yapıldı?” diye sordu.
 
BU DURUM DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE İNSANIMIZ SÖMÜRÜLMEYE MAHKÜMDUR
 
Birçok ülkenin Türkiye’yi bu çerçevede geride bıraktığını söyleyen Demirkıran, “Türk Malları haftası deniliyor. Piyasada satılan malların ne kadarı Türk malıdır diye hiç merak ettiniz mi?" sorularını yöneltti ve "Toplum eğitilmeden, 'israf'ın haram olduğu öğretilmeden, gerekli yatırımlar yapılmadan, İnsanımızın ihtiyacı olan ürünler kendi ülkemizde üretilmeden 'Tutum, Yatırım ve Türk malları Haftası' nı kutlamak kendimizi avutmaktan öte geçmez. Bu durum devam ettiği müddetçe ülkemiz de, insanımız da sömürülmeye mahkümdur" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ