Muratlı’da sandıktan "Tepe" çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı Belediye Başkan Adayını ön seçim ile belirledi. Seçim sonuçlarına göre Nebi Tepe 225 oy ile Muratlı Belediye Başkan Adayı seçildi.

GÜNDEM 16.12.2013 16:13:00 0
 Muratlı’da sandıktan "Tepe" çıktı
469 ÜYE OY KULLANDI
 
Muratlı Belediyesi Kışlık Düğün Salonu'nda yapılan ön seçimde aday adayları Nebi Tepe, Ali Çoban, Kemal Kutlu, Taner İmamoğlu ve Ahmet Baydemir yarıştı. CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin gözetiminde yapılan ön seçimde, CHP Muratlı İlçe Başkanlığı'na kayıtlı 469 üyenin oy kullandığı kaydedildi. Önseçim öncesi konuşan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli; "Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını belirlerken temel olarak iki yöntem kullanıyor. Birincisi halkın sesini dinliyoruz, ikincisi partililerimizin sesini dinliyoruz. Bu ön seçim, özellikle Trakya'mızdaki demokratik olgunluğun göstergesidir. Katılımcı demokrasilerde, hem halkın hem de buna emek veren partililerin düşünceleri doğrultusunda adaylar belirlenir. Bizde böyle, diğer partilerde de bu şekil yapıldığında demokrasi daha güçlü olarak yerleşir. Bugün burada Muratlı güzel bir demokrasi örneği veriyor. Darısı diğer siyasi partilerin başına, inşallah onlar da başarırlar" dedi.
 
HERHANGİ BİR KIRGINLIK KÜSLÜK YOK
 
Toplam 469 kişinin oy kullandığı sandıklarda: Nebi Tepe 225 oy, Ali Çoban 155 oy, Kemal Kutlu 36 oy, Taner İmamoğlu 27 oy ve Ahmet Baydemir 26 oy aldı. Önseçimden galibiyetle çıkmanın mutluluğunu yaşayan Nebi Tepe ise; "Öncelikle destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah devamında CHP'nin bayrağını belediyede hep birlikte dalgalandıracağız. Aday adayı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum ki; kimse kimseye sataşmadan, herhangi bir kırgınlık küslük olmadan temayül sona erdi. Destekleyen ve katılan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN