Belindir, “En önemli hizmetimiz Yüksekokul oldu”

2009 Yerel seçimlerine Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında girerek Veliköy Belediye Başkanlığı’na seçilen ve yaklaşık iki yıl önce partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılan Çer

GÜNDEM 15.12.2013 17:34:00 0
 Belindir, “En önemli hizmetimiz Yüksekokul oldu”
ÜLKE GENELİNDE 30 MART 2014’TE YEREL SEÇİMLER YAPILACAK
 
Kahvaltı programı önceki gün Şanlıurfa Reataurant’ta saat 09.30’da gerçekleştirildi. Kahvaltıya Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in yanı sıra, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ile muhtarlar katıldı. Muhtarları tanımak ve kendisini daha yakındna tanıtmak için kahvaltı programını düzenlediğini ifade eden Hanifi Belindir, “Ülke genelinde 30 Mart 2014’te yerel seçimler yapılacak. Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de siyasi partiler ve muhtarlar seçim dönemine girecek.  Mevcut Belediye Başkanı olarak görevimizin başındayız. 2014 seçimlerinde de AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olarak bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.
 
ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK
 
5 yıllık Veliköy Belediye Başkanlığı döneminde önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Belindir, “ Veliköy, Kızılpınar’a göre daha küçük bir beldedir. Bu anlamda küçük belde olmasına rağmen, potansiyeli yüksek bir beldedir.  Belediye Başkanlığı dönemimizde iki Organize Sanayi Bölgesi’ne imza attık. Yalıboyu ve Veliköy OSB olarak sanayi bakanlığından onaylandı. Beldemizdeki sanayiyi kontrol altına aldık. Sanayi bölgesinde Ulaştırma Bakanlığı’nın destekleri ile 5 kilometrelik yol yaptık. Çevre yolunda üst geçit sıkıntımız vardı. Yeni bir üstgeçit yaptık ve şehit polisimizin ismini vererek beldemize kazandırdık. Veliköy’de beldenin ortasında meydan projesini hayata geçirdik. Beldeye bir de ortaokul kazandırdık. Halkımızı doğalgazla buluşturduk” diye konuştu.
 
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE DÖRT YILLIK FAKÜLTE YAPILACAK
 
Görev süresi içinde hayata geçirdikleri en önemli projenin “Yüksekokul” projesi olduğunu söyleyen Hanifi Belindir, “Namık Kemal Üniversitesi ile protokol imzaladık. 117 dönümlük araziyi, plan uygulaması ile 130 bin dönüme çıkardık ve NKÜ’ye tahsis ettik. Yüksekokul binası yapım işi devam ediyor. İnşaatın üçüncü katı yapılıyor. İnşallah önümüzdeki ders yılında bin 500 öğrencimiz derslerini burada görecekler. Yüksekokul düşünürken, Çerkezköy’de de dört yıllık üniversite eksikliği vardı. Dört yıllık fakülte olması için girişimlerimiz oldu. YÖK ile yapılacak görüşmeler ışığında bölgeye ihtiyaç dahilinde bir fakülte yapılacak. Biz bölgemizin sanayi bölgesi olması sebebiyle işletme bölümünü uygun gördük. Önümüzdeki dönemlerde dört yıllık fakülte yapılacak. Bu dört yıllık üniversite Çerkezköy’e katma değer katacaktır” açıklamalarında bulundu. 
 
TOPLUMUN OLDUÐU YERDE LİDERE İHTİYAÇ VARDIR
 
Büyükşehir kanunu çerçevesinde Kızılpınar ve Veliköy Beldelerinin kapandığını anımsatan Başkan Belindir, “Her iki belde de Çerkezköy’e bağlandı. Biz de bu anlamla yaptıklarımızı Çerkezköy’de de  yapabiliriz diyerek Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığımızı açıkladık. AK Parti’de görev verildiği takdirde en iyi hizmeti yapacağımızı söylüyorum. Bizim için önemli olan Çerkezköy’e en iyi hizmetin en hızlı şekilde verilmesidir. Bu hizmetleri alabilmek için Büyükşehir’i de kazanmak gerekiyor. Çerkezköy, önümüzdeki süreçte bütün yatırımların yapılacağı belediye olacaktır” dedi ve seçimlerimizin başta Çerkezköy olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Kahvaltı için Hanifi Belindir’e teşekkür eden Şükrü Dumanlar, “32 muhtarla yola çıktık. Şuanda Kapaklı ilçe olduktan sonra 15 arkadaşımız bizden ayrıldı. 17 arkadaş ile yola devam ediyoruz.  Toplumun olduğu yerde lidere ihtiyaç vardır. Onları da seçenler başa getirir. Birileri bir yere aday olur, o halk içersinde de birileri onları belli yere getirir. Bizlerde muhtarlar olarak bir süreç yaşıyoruz. Seçimlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ