Sandıktan “Akay” çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından dün 08.00-17.00 saatleri arasında 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerinde yarışacak Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek için yapılan ön seçimin

GÜNDEM 15.12.2013 17:29:00 0
Sandıktan “Akay” çıktı
SEÇİM OTOBÜSÜ İLE GELDİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti rozeti takılan ve CHP Kapaklı Belediye Başkan Adaylığı ilan edilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da ön seçim sırasında, seçim otobüsü ile Çerkezköy’e geldi. Altınsaray Düğün Salonu’nun önünden geçen Başkan Mandalı, burada partilileri selamlayarak 4 belediye başkan aday adayına da başarılar diledi. Ön seçimler için kurulan 6 sandıkla sabah saat 08.00’da başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erdi. Bin 852 üyeden bin 489'unun oy kullandığı seçime katılım oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti.
 
HANGİ SANDIKTAN KİM NE KADAR OY ALDI?
 
Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy tasnif işlemine geçildi. 277 üyenin oy kullandığı 1 nolu sandıkta Vahap Akay 117 oy alırken, Remzi Garip 90, Ensar Sivri 39 ve Metin Dönmez de 31 oy aldı. 231 oyun kullanıldığı 2 nolu sandıkta Vahap Akay 110, Remzi Garip 71, Ensar Sivri 30 ve Metin Dönmez 20 oy aldı. 239 oyun kullanıldığı 3'üncü sandıkta Vahap akay 84, Remzi Garip 81, Ensar Sivri 39 ve Metin Dönmez 35 oy aldı. 248 oyun kullanıldığı 4'üncü sandıkta Vahap Akay 104, Remzi Garip 95, Ensar Sivri 26 ve Metin Dönmez 23 oy aldı. 227 oyun kullanıldığı 5'inci sandıkta ?Vahap Akay 103, Remzi Garip 78, Ensar Sivri 25 ve Metin Dönmez 21 oy aldı. 259 oyun kullanıldığı 6'ncı sandıkta ise Vahap akay 98, Remzi Garip 100, Ensar Sivri 23 ve Metin Dönmez 38 oy aldı.
 
İKTİDARA EN YAKIN PARTİYİZ
 
Bin 481 oyun geçerli sayıldığı ön seçimde Vahap Akay 616 oy alırken, Remzi Garip 515 oy aldı. Metin Dönmez 168, Ensar Sivri ise 182 oy aldı. 8 oy ise geçersiz sayıldı.  Seçimin ardından en çok oyu alan Vahap Akay’ı ilk tebrik eden isim ise Metin Dönmez oldu. Metin Dönmez, Ensar Sivri ve partililerle birlikte salon dışına çıkarak açıklamalarda bulunan Vahap Akay, CHP’nin iktidara en yakın parti olduğunu kaydetti. CHP’nin Çerkezköy’de 25 yıllık iktidar özlemi çektiğini kaydeden Akay, partililere ön seçime yüksek katılım göstermeleri nedeni ile teşekkür etti.
 
CHP’Yİ 20 YIL ARADAN SONRA İKTİDARA GETİRECEĞİZ
 
Ön seçimde adeta demokrasi şenliği yaşandığına dikkat çeken Vahap Akay, “4,5 aydır Çerkezköy’de yolallardayız. Bugün bir son değil, bir başlangıçtır. Hedefimiz el ele omuz omuza CHP’yi 30 Mart 2014’te iktidara getirmektir. Çıktığımız bu yolda verdiğimiz mücadeleye katkı sağlayan tüm aday adaylarına teşekkür ediyorum” dedi. Yüklendikleri sorumluluğun farkında olduklarını söyleyen Akay, “30 Mart akşamı CHP’yi 20 yıl aradan sonra iktidara getireceğiz. Bugüne katkı sağlayan tüm partililere sonsuz teşekkür ediyorum. Biz buradan omuz omuza çıktık. Mücadelemiz yeni başlıyoruz. 25 yıllık sevinç özlemimizi 30 Mart akşamı belediyenin önünde kutlayacağız” ifadelerini kullandı. 
 
30 MART SABAHI BELEDİYEDEYİZ
 
Ön seçime katılan tüm partililere teşekkür eden Metin Dönmez, de tüm partililere gösterdikleri yüksek katılım nedeniyle teşekkür etti. Dönmez, “İşte CHP’li olmak budur. Sandıktan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı çıkmadı. Sandıktan Çerkezköy Belediye Başkanı çıktı. Kendim aday olmuş gibi sevindim. Çünkü kazanan gerçekten CHP’ye emek veren bir kardeşimiz oldu” dedi. Ensar Sivri ise “Bugün sorumluluğumuz 10 kat daha arttı. Bugün burada el ele vererek hepinize söz veriyoruz. 30 Mart sabahı belediyedeyiz” diye konuştu.
 
BU KATILIM CHP’NİN BU SEÇİMİ ALACAÐININ GÖSTERGESİDİR
 
CHP tabanına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dr. Remzi Garip ise kendisine gösterilen teveccüh nedeniyle partililere teşekkür etti. Garip, “Sandığın kazananı kaybedeni olmadı. CHP kazandı. Çerkezköy’de CHP’nin bayrağını dikmek için biz de yardımcı olacağız” dedi. Seçimlerin her zaman sürprizlere gebe olduğunu belirten Garip Baştan kamuoyu yoklaması yapılacağı söylendiği için kendimi avantajlı gördüm. Benim için bu başarı küçümsenmeyecek kadar büyük. Hiç üzgün değilim. Arkadaşımızın omuzlarına büyük bir yük yüklendi. Çerkezköy’de CHP’nin kazanacağını umuyorum” dedi. Önseçime katılımın yüksek olduğunu belirten Garip “Bu katılım CHP’nin bu seçimi alacağının göstergesidir” ifadelerini kullandı.
 
GÜRCÜN DE TEBRİK ETTİ
 
Ön seçimin sonuçlarını CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Haluk Eğidoğan açıkladı. Sonuçların Çerkezköy, parti ve ülke için hayırlı olmasını temenni eden Eğidoğan, “Bu sonuçları genel merkeze ileteceğiz. Aday, genel merkez tarafından ilan edilecek. CHP’de parti içi demokrasinin örneklerini görüyorum. Çerkezköy’de ve partimizde seçimler için büyük bir şevk ve çaba var” dedi. Aday adaylarından Zeki Gürcün de teşkilata gelerek Vahap Akay’ı tebrik etti. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na geçen Vahap Akay, “CHP bir kez daha gücünü gösterdi. CHP örgütünün gür sesini dinledik. Yaklaşık bin 500 civarında üyemiz bugün sandık başına gitti. Ortak bir hedefimiz var. O da 30 Mart’ta CHP’yi yerel iktidara getirmek. Kazanan bizler olduk, kazanan partimiz oldu” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ