100 duyarlı vatandaşın 60’ından kan alındı

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, Çorlu Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile Cumartesi günü düzenlenen 'Kan Toplama Kampanyası'nda toplam 60 ünite kan toplandı.

GÜNDEM 15.12.2013 15:55:00 0
 100 duyarlı vatandaşın 60’ından kan alındı
YAKLAŞIK 100 KİŞİ BAŞVURDU
 
14 Aralık Cumartesi günü 11.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenen kan bağışı kampanyasına özellikle partililer büyük ilgi gösterdi. Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde görevli Dr. Metin Karadağ ve hemşireler tarafından İlçe Teşkilatında kurulan sedyelerde gönüllülerden kan alındı. İlk gönüllü Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses ve AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Türkan İbrahimoğlu oldu. İlçe Teşkilat Binası’nda altı saat süren kampanyaya yaklaşık 100 kişi başvurdu. Çeşitli sağlık sebepleri nedeniyle yaklaşık 40 kişi kan veremezken kampanyada toplam 60 ünite kan toplandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara soda ve kek ikram edildi.
 
KAN BAÐIŞI ALIŞKANLIÐINI GELİŞTİRMEK İSTEDİK
 
Kan bağışının Türkiye’de her geçen gün öneminin anlaşıldığını ifade eden AK Parti Kapaklı Sosyal İşler Birim Başkanı Melek Yeşil Sarıtaş, “Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de bu kan bağışı alışkanlığını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile AK Parti Kapaklı İlçesi Sosyal İşler Başkanlığı olarak böyle bir organizasyon yapmak istedik. Bunun için bugün sizleri bu kampanyaya katılmak üzere davet ettik. Bu tür kampanyaların örnek olması ve gelenek haline gelmesini arzu ediyoruz. Toplum olarak bu konuda çok hassas ve bilinçli olmalıyız. Cana can kana kan katmak gerekiyor” dedi.
Kampanyaya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları, partililer ile çok sayıda vatandaş destek verdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ