“Aile hekimliğini anlatamadık”

Edirne Milletvekili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Aile Hekimlerinin nöbet tutması gerektiği yönündeki açıklama ve girişimleri sonrasında Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu(AHEF) resmi internet si

GÜNDEM 15.12.2013 15:48:00 0
 “Aile hekimliğini anlatamadık”
BELİRLENEN POLİTİKALARIN DIŞINA ÇIKILMAYA BAŞLANDI
 
Açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu’nun göreve başlaması ile Bakanlığın Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın Aile Hekimliği Uygulaması ayağında belirlenen politikaların dışına çıkmaya başlandığı üzüntü ve şaşkınlıkla izlendiği belirtilerek “Acile başvuran her 100 hastadan 70’i soğuk algınlığı, baş ağrısı, eklem ağrısı, ateş gibi poliklinikte tedavi edilecek hastalardır. Doğru yaklaşım vatandaşlarımızın bilinçlendirilerek gereksiz insan gücü ve maddi kaynakların israfının önüne geçilmelidir. Hastalara ilk başvuru noktası olarak Aile Hekimliği merkezlerinde görev yapan kendi aile hekimlerine gitmeleri özendirilmeli, alışkanlığı kazandırılmalıdır” denildi.
 
ÖNCE ZARAR VERME
 
Nöbetsiz doktorluk olmaz denilerek, nöbetlerin eğitim yeri gibi gösterildiği belirtilen açıklamada, “Dünyanın hiçbir yerinde olmayan hekim itibarını zedeleyecek açıklamalarla hekimleri bilgisiz, yetersiz, eğitimsiz göstermek bir Bakan’a, bir bilim insanına, bir meslektaşımız ağabeyimize hiç yakışmadı. Tıp Fakültesi’nden mezun olan her doktor hastalıkları tanı ve tedavi edici yeterliliktedir. Bakan tıbbın en önemli kuralıdır: Önce Zarar Verme… Hastaların sağlık sisteminden en çok memnun oldukları Aile Hekimliğine önce zarar vermeyin” ifadelerine yer verildi.
 
NÖBETÇİ HEKİM OLARAK ÇALIŞMAYACAĞIZ
 
Aile hekimlerinin her zaman hastaların yanında olacağı kaydedilen açıklamada “Zamanımız ve gücümüz yettiğince, Sağlık Bakanlığı izin verdiği müddetçe onlar için aile hekimliği yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Tıp Doktoru diplomasına sahip hekimlerine eğitimsiz diyen, tıp fakültesinde verilen eğitimlerin acillerde verileceğini iddia eden açıklamaları kabul etmiyoruz, hiçbir kurum ve kuruluşun acillerinde nöbetçi hekim olarak çalışmayacağız. Halkın sağlığı için Aile Hekimliği uygulamasına sahip çıkmaya ve halkın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. 
 
Haber / Menşure KARDEŞ