Dolandırıcılar bu kez kaymakamın adını kullandı

Malkara Kaymakamı Mahmut Halhal, dolandırıcıların, adını kullanarak telefonla bazı işadamlarından para talep ettiğini açıklayarak, 'Bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirin, hiçbir kamu yöneticisin

GÜNDEM 12.12.2013 18:52:00 0
 Dolandırıcılar bu kez kaymakamın adını kullandı
YARDIM ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK TEŞEBBÜSLERİ YAŞANMAKTADIR
 
Malkara'da işadamlarını telefonla arayan ve kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, kendilerini 'Malkara Kaymakamı Mahmut Halhal' olarak tanıtarak para istedi. Telefondaki kişiye inanmayan işadamlarının durumu kendisine bildirmesi sonucu haberdar olduğunu anlatan Kaymakam Halhal, kamu görevlisin hiçbir zaman para talep etmeyeceğini söyledi. Halkın bu konuda dikkatli olmasını isteyen Halhal, "İlçemizde zaman zaman esnaf, tüccar ya da sanayicilerimize telefon edilip, kamu yöneticilerinin adı kullanılarak yardım adı altında dolandırıcılık teşebbüsleri yaşanmaktadır. En son benim adımı da kullanılarak telefon dolandırıcılığı teşebbüsü gerçekleşmiştir” dedi.
 
BU GİBİ DURUMLARI HEMEN 155 POLİSE BİLDİRİN
 
İnsanların gerek kendisine olan güveni, gerekse uyanıklığı ve duyarlılığı nedeniyle mezkür teşebbüslerinin başarılı olmadığını ifade eden Mahmut Halal, “İlgililer hakkında yasal takibat başlatılmıştır. Bu gibi durumları hemen 155 polise bildirin. Hiçbir kamu yöneticisi böyle bir yöntemle yardım talep etmez" diye konuştu. Polis, Kaymakam Mahmut Halhal'ın adını kullanarak dolandırıcılık yapamaya çalışan kişilerin kimliklerini tespit edebilmek için soruşturma başlattı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN