Köprülü, toplu açılışların hesabını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Mllet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

GÜNDEM 12.12.2013 18:36:00 0
 Köprülü, toplu açılışların hesabını sordu
MİLLETİN VERGİLERİ İLE TÜM AÇILIŞLARI AK PARTİ MİTİNGİNE ÇEVİRDİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık ayının ilk haftasında Tekirdağ’a gelerek göstermelik toplu açılışlara imza attığını öne süren Emre Köprülü, Başbakan’ın bu gezilerin tüm masraflarını devlet bütçesinden karşılayarak seçim mitinglerini de aradan çıkardığını ifade etti. Köprülü, “Sözde tesis açılışlarını şova çeviren ve Belediye Başkan Adaylarının tanıtımını yaparak seçim çalışması yürüten Başbakan Erdoğan, partisi adına başlattığı seçim kampanyasının masraflarını da devletin kasasına yıktı. Her ilde göstermelik toplu açılışlar yapan Başbakan Erdoğan, Tekirdağ gezisinde de “Tesis açılışı” diye kamuoyuna duyurulan törende, Belediye Başkan Adaylarını açıkladı ve milletin vergileri ile tüm açılışları AK Parti mitingine çevirdi” diye konuştu.
 
HER BİR İLÇE İÇİN AYRILAN BÜTÇE NE KADARDIR?
 
AK Parti’nin yerel seçimlerin yaklaşması ile devletin bütün olanaklarını kullanarak kendi propagandasını yaptığını iddia eden Köprülü, “Sözde tesis açılışları, birçok kurum ve kuruluşlara ait resmi internet sitelerinden reklamlar ve nereden geldiği açıklanmayan bütçelerlemitinglerle seçim çalışması yürütmektedir” dedi. Köprülü, “Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştirilen programınızın tüm masrafları nereden karşılanmıştır? Bu programın masrafı partiniz tarafından mı, devlet kasasından mı, yoksa Tekirdağ Valiliği tarafından mı karşılanmıştır? Her bir ilçe için ayrılan bütçe ne kadardır? Gittiğiniz her ilde olduğu gibi, Tekirdağ ilinde de yaptığınız göstermelik toplu açılış törenlerini seçim mitingine çevirerek bu gezilerin tüm masraflarını devletin kasasından karşıladığınız doğru mu?” sorularının yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
 
Haber / Gökah TEKER