İlçe personelleri gıda ve yem konusunda bilgilendirildi

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketicilerin güvenli gıda ve yeme ulaşmasını temin etmeleri için Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu çerçevesin

GÜNDEM 12.12.2013 16:03:00 0
 İlçe personelleri gıda ve yem konusunda bilgilendirildi
BİYOGÜVENLİK KANUNU ANLATILDI
 
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdür Yardımcısı Bilal Emül, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, İlçe Müdürleri, İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde Görevli Kontrol Görevlileri, Yem Mevzuatıyla ilgili Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Kocabaş, Ziraat Yüksek Mühendisi Cengizhan Erbaş, Gıda Mevzuatıyla ilgili olarak Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak, Veteriner Hekim M. Alper Dalgıç, Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Onat, Gıda Mühendisi Çagdaş Akçapınar ve İlçe Müdürlüklerinde görevli konuyla sorumlu olan personeller katıldı. Toplantının sabah oturumunda Mühendis Ahmet Kocabaş ve Mühendis Cengizhan Erbaş tarafından Gıda ve yemin resmi kontrollerine dair yönetmelik, yem hijyeni yönetmeliği, yemlerin piyasaya sunumu ve kullanımı, yemlerin resmi kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik ile 5977 Sayılı Biyogüvenlik Kanunu hakkında bilgilendirme yaptı.
 
EKMEK İSRAFINI ÖNLEME KAMPANYASINA DEVAM EDİYORUZ
 
Öğleden sonraki oturumda ise, Veteriner Hekim Alper Dalgıç tarafından yumurta paketleme, bal paketleme, et ve et ürünleri işletmelerinin onay ve kayıt işlemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Veteriner Hekim Erhan Yalçın, Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmelere İlişkin resmi kontrol prosedürü hakkında bilgi vererek "Alo 174 ihbar ve şikâyet ilçe temas noktalarının güncellenmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili bilgilerin İl Müdürlüğümüze en kısa zamanda bildirilmeli. İl genelinde ekimi yapılan buğday çeşitlerine ait analizler ve sonuçları hakkında bilgiler verilip, yılsonuna kadar devam edecek ekmek israfını önleme kampanyasına devam ediyoruz" dedi.
 
Haber / Gökhan YILMAZ