ATM düzenekçileri gözaltına alındı

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka ve kredi kartı kopyalama amacıyla ATM'lere aparat yerleştirilmesi suçuna karışan yabancı uyruklu 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÜNDEM 12.12.2013 11:36:00 0
 ATM düzenekçileri gözaltına alındı
ATM’DEKİ KAMERAYI DA SÖKMÜŞLER
 
Edinilen bilgiye göre zanlıların, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir bankaya ait ATM'ye düzenek yerleştirerek, kameraya fotoğrafları düşen kişilerin ellerinde bulunan aynı kart numarası ile Edirne'de işlem yaptıkları tespit edildi. Edirne'de bir ATM'de düzeneği fark eden bir kişi, 155'i arayarak bilgi verdi. ATM'ye düzenek yerleştiren şüphelilerin, ATM'de bulunan kamerayı da söktükleri belirlendi.
 
ŞÜPHELİLERİN KALDIĞI OTEL TESPİT EDİLDİ
 
Edirne KOM Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlü ekipleri, Çorlu'da ATM'lere düzenek yerleştiren, eşkalleri belli ama kimlikleri belli olmayan şüphelileri Edirne'de takibe aldı. Ekipler, şüphelilerin kaldığı oteli de tespit etti. Polis ekipleri, şahısların kaldığı otel odasında yaptığı aramada, kopyalama amacıyla kullanılan aparatlar, cep telefonları, sim kartlar, dizüstü bilgisayar, kartlar, şarj aletleri, yapıştırıcı, bant, USB girişli aparatlar ele geçirdi. Bulgaristan uyruklu B.G.S. ve M.E.V. isimli şüpheliler gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
Haber / Gökhan TEKER