Özdoğan, “Dalgalanmalar, altyapıdan kaynaklanıyor”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ 20’nci İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, ÇOSB’deki elektrik kalitesi konusu kapsamında fikir alışverişinde bulundu.

GÜNDEM 11.12.2013 18:58:00 0
 Özdoğan, “Dalgalanmalar, altyapıdan kaynaklanıyor”
ÇOSB’nin katılımcı sanayicilerinin elektrik dağıtım sistemindeki enerji kalitesinde dönem dönem meydana gelen gerilim dalgalanmalarından dolayı üretim tesislerinde oluşan maddi manevi zararları azaltmak amacıyla toplantı yapıldı.
 
TÜM DAĞITIM SİTEMİNE KURDUK
 
ÇOSB’de enerji kalitesini sürekli sağlayabilmek için tüm enerji nakil hatlarını yer altına aldıklarını belirten ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Elektrik dağıtım merkezini yenileme ve iyileştirme işlemlerini yaptık. Şu anda TEİAŞ’ın bölgemizdeki 154 kv trafo merkezlerinde bile olmayan enerji kalitesi analiz cihazlarını tüm dağıtım sitemine kurduk. ÇOSB olarak yaptığımız bu yatırımlar karşılığında elektrik dalgalanmalarındaki nedenlerin bölgenin elektrik dağıtım altyapısından kaynaklanmadığını tespit ettik” dedi. Toplantıda TEİAŞ 20’nci İletişim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü yetkililerine elektrikteki gerilim dalgalanmalarından dolayı bazı sanayi kuruluşlarında oluşan sıkıntılar hakkında bilgi veren Özdoğan, sorunun çözümü için karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.
 
DALGALANMALARA NEDEN OLAN SANAYİ KURULUŞLARINI TESPİT ETTİK
 
Dönem dönem elektrik dağıtım sisteminde dalgalanmalara neden olan sanayi kuruluşlarını, enerji kalitesi ölçüm cihazlarından tespit edebildiklerini ve ilgili sanayi kuruluşlarını uyardıklarını belirten ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “ÇOSB’nin elektrik dağıtım sistemine kurmuş olduğu enerji kalitesi ölçüm cihazlarının benzerini, TÜBİTAK’tan temin ettik. ÇOSB’nin daha kaliteli hizmet alabilmesi için TEİAŞ’ın bölgemizdeki 154 kv indirici trafo merkezlerine kurma çalışmasına da TEİAŞ’la birlikte başladık” dedi. ÇOSB Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya, Makine ve Enerji Müdürü Oğuz Koray Erzurum ve ÇOSB Katılımcı Sanayicilerinden temsilciler katıldı. Toplantıda TEİAŞ’tan da 20’nci İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Bahri Özkardeş, Babaeski İşletme ve Bakım Müdürü Hakan Akın ve Koruma Sistemleri Grup Baş Mühendisi Yunus Olgan hazır bulundu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN