Durna, “Engellilerin de hakları var”

Dünya Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği ve Edirne Genç İşadamları Derneği'nin hayata geçirdiği 'Karanlıktan Aydınlığa' isimli projesi sona erdi.

GÜNDEM 10.12.2013 17:01:00 0
 Durna, “Engellilerin de hakları var”
PROJEMİZ İLK AMACINA ULAŞMIŞ OLDU
 
Sivil Düşün AB programı tarafından finanse edilen proje kapsamında, Edirneli zihinsel engelli çocukların ailelerine ve bu alanda çalışan öğretmenlere, zihinsel engelliler öğretmenliğinde okuyan öğrencilere Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar tarafından eğitim verildi. EDSİAD Başkanı Hakan İnci proje ile ilgili olarak, Yrd. Doç. Dr. Düzkantar’ın engelli öğrencilere, engelli hakları ile ilgili ve zihinsel engelli çocuklara bilgiler verdiğini ifade etti. Bu etkinlik sonunda bir farkındalık elde ettiklerini kaydeden İnci, “Projemiz ilk amacına ulaşmış oldu. Proje kapsamında projeyi tanıtan ve uzmanın eğitimde anlattığı konulardan oluşan bir kitapçık bastırıldı ve www.dunyamedirne.org isimli web sayfası oluşturuldu" dedi.
 
HER ZAMAN DESTEK VERDİK
 
Proje sorumlusu Sedef Durna ise projede özellikle engelli bireylerin de diğerleri gibi sahip olduğu hakların varlığı ve bu haklarını ne şekilde yaşamaları gerektiği konusunda eğitimler verildiğini ifade ederek, "Projede Cinsiyetini Tanıma ve Cinselliğini Yaşama Hak Mıdır? Ebeveynler Çocuklarının Cinsel Gelişimi Konusunda Neler Bilmeli? Ebeveynler Çocuklarının Cinsel Eğitimi Konusunda Neler Bilmeli? Engellilerde Önsel Gelişim ve Eğitimde Farklılık Var Mıdır? Cinsel Eğitim Nedir? Ne Zaman Verilmeye Başlanmalıdır? Ebeveynler Çocuklarını Tacizden Nasıl Korumalıdır? soruları alındı" diye konuştu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da bu tür projelere belediye olarak her zaman destek verdiklerini belirtti. Merkez Özel Eğitim Uygulama Müdürü Nejat Arar da projede emeği geçenlere ve engelli öğrencilere eğitim veren Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar’a çok teşekkür etti.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN