Adalet Sarayı yeni yerinde

Devlet Malzeme Ofisi’nden gelen büro malzemelerinin yerleştirildiği Çerkezköy Adalet Sarayı bugün itibariyle hizmet vermeye başladı.

GÜNDEM 8.12.2013 20:49:00 0
 Adalet Sarayı yeni yerinde
TUTUKLULAR KAMERALI SİSTEMLE DURUŞMAYA KATILABİLECEK
Çerkezköy’de Fatih Mahallesi’nde 5 bin 800 metrekare alanda hizmet verecek olan Çerkezköy Adalet Sarayı’nda 2 icra dairesi, 20 Cumhuriyet Savcılığı Odası, 14 Hakim Odası, 10 Duruşma Salonu ve ihtiyaç olunan bürolar yer alıyor. SEGBİS sistemi ile tutukluların kameralı sistemle görüntülü telekonferans yöntemi ile duruşmalara katılabileceği modern Adalet Sarayı’nda geçmiş dönemlere nazaran otopark sıkıntısı da yaşanmayacak. Yeni Adalet Sarayı alanında hâkim ve savcıların otoparkı haricinde 100 araçlık misafir otoparkı da yer alıyor.
 
EN MODERN VE EN PRESTİJLİ YERİNİ ALDI
Tutukluların, bodrum katta bulunan nezaharetlerden merdivenleri kullanarak güvenli bir şekilde duruşma salonuna getirilebileceği yeni Adalet Sarayı’nın içi ve dışı 24 saat 120 kamera ile kayıt altına alınacak. Hakimler için mahkeme yönetim sistemi uygulanacak olup hakim vatandaşa kapalı koridor içersinden hem duruşma salonuna hem de mahkeme kalemi odasına ayrı kapılardan geçebilecek. Vatandaşlar havalimanlarında olduğu gibi x-ray cihazından geçerek adliye binasına girebilecek. Binada güvenlik resmi güvenlik haricinde sivil polislerle de sağlanacak. Hizmete girecek yeni Adalet Sarayı kamu binaları arasında en modern ve en prestijli yerini aldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ