Erdoğan, Kırklareli’nden CHP’ye yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nde katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir gün içinde Kırklareli ve ilçelerine 2 milyar 696 milyon TL’lik eser, hizmet ve yatırÄ

GÜNDEM 6.12.2013 20:40:00 0
 Erdoğan, Kırklareli’nden CHP’ye yüklendi
ŞU ANA KADAR 3.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK
Kırklareli’nde şu ana kadar 3.5 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “İktidarımız döneminde Kırklareli’ne yaptığımız yatırımlar bunlar. Gıda tarımda 894 milyon, enerji ve tabii kaynaklarda 676 milyon, ulaştırma ve haberleşmede 627 milyon, iller bankasında 500 milyon, orman su işlerinde 167 milyon, çevre ve şehircilik 128 milyon, eğitimde 120 milyon, toplu konut 85 milyon, aile ve sosyal politikalar 70 milyon, Sağlık Bakanlığı olarak 54 milyon, gençlik ve spor 48 milyon, KÖYDES 41 milyon, özel idare 35 milyon, Adalet Bakanlığı 26 milyon, kalkınma ajansı 18 milyon, bilim ve sanayide 3 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.
 
YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI
Kırklareli'nde yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, " TOKİ 456 konutu ticaret merkezi, cami ve sağlık ocaklarını tamamladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Kırklareli’ne 5 kadın ve çocuk evi kazandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sosyal tesislerini tamamladı. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığımız 62 milyonluk yatırımla balıkçı barınaklarını ve çeşitli yolları şehrimize kazandırdı. Kırklareli üniversitemize bir enstitü binası, derslik ve atölyeler ile, kafeteryalar, futbol sahaları ve spor sahaları inşa ettik. Üniversitemize 37 milyon liralık yeni yatırım yaptık. Organize ve sanayi bölgemizde bir artıma tesisi inşa ettik. İl Özel idaremiz köprü, menfezi, yol, restorasyon projelerini tamamladı, öğrenci yurtlarını yaptı. KÖYDES kapsamında Kırklareli’nde köylerimize 40 milyon liralık yatırım yaptık. Belediyelerimiz aynı şekilde hizmetlerini tamamladı. Kamu yatırımlarıyla Kırklareli şimdi yeni 231 milyon liralık eser ve hizmete kavuşturuldu” dedi.
 
ROMANLARLA AYNI MAHALLEDE DOÐDUM 
Konuşmasında “Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet. Millet, neler var bunun içinde Türk’ü var, Kürdü var Laz’ı var, Çerkez’ var, Roman’ı var, Boşnağ’ı var, Arnavut’u var” diyerek birlik beraberlik mesajı veren Başbakan erdoğan, “Hala millet tanımını anlayamayan milliyetçiler var bu ülkede. Biz bu ülkede tüm insanları seviyoruz. Ayırt etmeksizin seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Türk de Roman da Kürt de benim kardeşim, hepsi, Çerkez’i, Aranavut’u Boşnak’ı hepsi benim kardeşim. Ben Romanlarla aynı mahallede doğdum beya. Kasımpaşa’nın romanlarına sor beni anlatsınlar size. Onlarla top oynadım, onlarla aynı okula gittim. Beraber aynı sırayı paylaştım. Hiç ayrımcılık yok aramızda. Böyle doğdum böyle büyüdüm. Biz böyle yürüdük bu yolda böyle de yürüyeceğiz. Bu ülke böyle güç bulacak. Bizi ayırmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Bir olacağız iri olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Tek bayrak dedik hala bizim bayrağımızı tanımayanlar, anlamayanlar var, onlara tanıtacağız. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Bundan daha güzel bir tanım olur mu? Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte vatan, 780 bin kilometrekaresiyle. Kimse bu vatanda toprakları üzerine operasyon düşünmesin. Boş hayaldir. Bedelini ağır öderler. Bunu açık ve net söylüyorum. Kimse böyle bir hesabın içine girmesin 780 bin kilometrekare de Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Vatandaşlıktan rahatsız olanlar var. Niye rahatsız oluyorsunuz. Hepimiz bu vatandaşlık içinde bir olacağız beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız olay bu. Bunu hazmedemeyenler var. Varsın hazmetmesinler. Kırklareli burada bugün zaten bu meydandan cevabını veriyor. İnşallah ben inanıyorum ki 30 Mart’ta Kırklareli çok daha farklı cevap verecek. O yüzden durmak yok yola devam" ifadelerini kullandı.
 
GEL ANAYASAYI BERABER YAPALIM
Ana muhalefetin adeta bir mikser gibi ortalığı karıştırmaktan başka işe yaramadığını öne süren Erdoğan, "Bir plan bir proje yok. Hadi gel beraber çözelim, gel anayasayı beraber yapalım, yeni bir anayasa yapalım. Çıkıyor akşam diyor ki şu ana kadar 4 partinin üzerinde ittifak ettiği maddeleri çıkaralım biz varız diyor. Hemen ertesi gün arkadaşlarımı çağırıyorum. Tamam gidin bunları bir ziyaret edin diyorum. Bayramda ben 48 madde üzerinde açıklama yaptım. Gelin dedim mutabakat sağlayalım. MHP katılmaz, BDP katılmaz önemli değil. CHP gel beraber yapalım. Cevap yok. Aradan 1 gün geçti 60 maddeye çıktı. Onun üzerine dedi ki ben 60 maddede varım. Arkadaşları gönderdim. 1 hafta sonra biz gelemiyoruz. Kardeşlerim bu CHP akşam başka sabah başka. İnanın böyle hiçbir zaman dürüst hareket etmediler. Samimi hareket etmediler” diye konuştu.
 
EYY CHP SEN NE YAPTIN ONU SÖYLESENE
AK Parti hükümetinin sağlıkta da ciddi manada devrim yaptığını ifade eden Erdoğan, "Daha yapacağımız çok iş var. Şu anda 14 şehirde 16 şehir hastanesi kuruyoruz. Ve bunların hepsini 30 büyük şehre 30 Mart’tan sonra temellerini atmış olacağız. Türkiye’ye yakışan neyse bizim insanımıza yakışan neyse onu yapıyoruz, onu yapacağız. Kardeşlerim adalette emiyette aynı şeyler var. Ulaşımda yapılan yolları görüşüyorsunuz. Artık şehirler arası yollardan ilçelere girilmeye başlandı. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 km duble yol yapıldı. 11 senede 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Eyy CHP sen ne yaptın onu söylesene. Bu ülkeyi tek partili dönemlerde yaşattınız ne yaptınız. Bunlar laf yaptılar laf. Eser yok eser. Enerji de aynı şekilde. Devlet Su İşleri’nde aynı şekilde bütün bunları yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Tarımda Trakya’ya çok büyük destekler verdik. Hayvancılıkta çok büyük destekler verdik, vermeye devam ediyoruz. Burası bizim için adeta tarım ambarı. Hayvancılıkta da önemli bir merkezimiz. Ve bu konuda Gıda Tarım Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var. İnşallah özellikle tarihi eserlere Trakyamızda sahip çıktık, çıkıyoruz. Edirne’den başlayın Tekirdağ, Kırklareli’de ne kadar tarihi eser varsa bunlarında hepsinin restorasyonunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Biz çözmüyoruz sen de çözme hep böyle dediler. Biz çözeceğiz. Çünkü biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkâr olmaya geldik” dedi.
 
VATANDAŞIMIN OLDUÐU HER YERE BU HİZMETLERİ GÖTÜRECEÐİZ
Erdoğan, "Allah’ın izniyle şu terör belasından Türkiye’yi kurtardığımız anda Türkiye’yi tutana aşk olsun. Bir uçuşa geçeceğiz ki sormayın. Şu anda hava taşımacılığında dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline geldik. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de kaç tane havalimanı vardı biliyor musunuz? 26 tane vardı. Şimdi 52 tane oldu. 10 yıl önce Şırnak havalimanına kavuşacak denseydi inanır mıydınız? Şimdi Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanının açılışını gittik yaptık. Hakkari’de havalimanı yapılacak dense inanılır mıydı? Şu anda bölücü terör örgütü tehdit ediyor. Bu tehditlere rağmen Hakkari Yüksekova’da havalimanını yapıyoruz. Bütün tehide, engellemelere rağmen yapıyoruz. Yapacağız. Oraya da uçağı indireceğiz. Orada Kürt var. Şu var bu var diye değil. Orada benim vatandaşım var. Vatandaşımın olduğu her yere bu hizmetleri götüreceğiz. Çünkü ayrımcı olmadığımızı bunlara ortaya koyuyoruz. Daha güzel olacak. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü moden ülke bu demektir. Suyu olan yolu olan su medeniyettir yol medeniyettir. Bunlar varsa adım atarsınız. Milli geliri 230 milyar dolar olan bir Türkiye’den şimdi 786 milyar dolar olan bir Türkiye’ye geldik. IMF’ye borcumuz vardı bizim. Göreve geldiğimizde 23 buçuk milyar dolar borç vardı. Mayıs’ta borcu sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolar. Anlaşmaları imzaladık. İstedikleri zaman bu parayı onlara vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ