Kaymakam Kuzulu ‘Kariyer Günleri’ne konuk oldu

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında konuk olduğu Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’nde ‘Kaymakam ve Kaymakamın görevleri’ konularında öğrencileri bil

GÜNDEM 6.12.2013 18:44:00 0
 Kaymakam Kuzulu ‘Kariyer Günleri’ne konuk oldu
İLÇENİN MÜLKİ AMİRİDİR
İlköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı Kariyer Günleri etkinliği çerçevesinde Özel Gülerçin Koleji Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu konuk etti. Dün saat 14.30’da konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu,  üç yıl kaymakam adaylığı olmak üzere on bir yıldır mesleğin içerisinde olduğunu belirtti. Kuzulu, “Merkez dediğimiz Başkent, devletimizin idare merkezidir. İlçedeki müdürlüklerin üzerinde il müdürlükleri, il müdürlüklerinin de bağlı olduğu makam bakanlıktır. Her birim küçükten başlayarak bir üst makamdaki biriminin gerekli gördüğü işleri yapmakla mükelleftir. Kaymakam da bu işlerin ilçede yürütülmesinden sorumludur” diye konuştu.
 
İLÇENİN GELİŞMESİNDEN SORUMLUDUR
Kaymakamın görevlerini örnekler vererek öğrencilere anlatan Kaymakam Kuzulu, ilçede bulunan fakir insanların barınması ve beslenmesinin de kaymakamın görevleri arasında bulunduğunu sözlerine ekledi. Kuzulu, “Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ilçede bulunan yardıma muhtaç kişileri belirleyerek bu insanların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar. Kaymakam mütevelli heyetinin bu konudaki faaliyetlerine yön verir” dedi. Kaymakam Kuzulu kaymakamın birçok görevi daha bulunduğunu ifade ederek sorumluluk konularını örneklerle açıkladı. Kapaklı Kaymakamı Kuzulu ayrıca Kaymakam’ın ilçenin sosyal ve ekonomik yönde de gelişmesi, kalkınması konularından da sorumlu olduğunu ifade etti.
 
Haber / Asim YAVUZ