Yöney, “Kadın vekil sayısı çok düşük”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Şükran Yöney, 'Türk kadını seçme ve seçilme hakkını tam anlamıyla kullanabilmiş değil' dedi.

GÜNDEM 6.12.2013 11:58:00 0
 Yöney, “Kadın vekil sayısı çok düşük”
VEKİLLERİN YÜZDE 15’İ KADIN
CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Şükran Yöney, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, devlet memuru bile olamayan Türk kadınının çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan düzenlemelerle seçme, seçilme hakkı başta olmak üzere birçok hakka sahip olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 550 milletvekillerinden 78 tanesinin kadın olduğunu ifade eden Yöney, "Türk kadını seçme ve seçilme hakkını tam anlamıyla kullanabilmiş değil. TBMM'deki kadın milletvekili sayısı oldukça düşük. 550 milletvekilinin yüzde 15'ini oluşturuyor” dedi.
 
TÜM KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Türkiyede’ki kadın milletvekili sayısının dünya ülkelerine göre çok düşük olduğuna dikkat çeken Yöney, “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 79. yıl dönümü dolayısıyla çağdaş ve laik bir yaşamın vazgeçilmezi olan kadınların, hayatın her alanında daha aktif yer almalarını diliyorum. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 79. yıl dönümünde demokrasiyi, barışı, laikliği, sosyal adaleti ve hukuk devletini yaşatmak için kadını ile erkeği ile bütün yurttaşlarımızın eşitlik içerisinde ülkenin her sorununda dayanışma içinde olması gerektiğine olan inancımla tüm kadınların gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN