Çorlu Meclisi Aralık toplantısı yapıldı

Çorlu Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülere

GÜNDEM 6.12.2013 11:52:00 0
 Çorlu Meclisi Aralık toplantısı yapıldı
ÖÐRENCİLERİN YOLU KULLANMASI NEDENİYLE SIKINTILAR YAŞANIYOR
Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk gündem maddesinde cezaevinin arkasından başlayıp 75. Yıl B.S. Serpicioğlu Ortaokulu istikametinde yer alan Göreme Sokak’ta trafik akışının tek yön yapılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Bu yol üzerindeki mevcut okula ilave olarak bir de Mektebim Okulları açıldı. Öğrencilerin yolu kullanması nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Mevcut yolun genişliği iki tarafa da kaldırım yapılarak yolun çift yönlü kullanımına imkân sağlamıyor. Bu nedenle trafik akışını Cezaevi’nden Serpicioğlu Okulu’na doğru, yani İstanbul yönüne doğru olacak şekilde tek şerit olarak düzenleyeceğiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından söz konusu gündem maddesi kabul edildi.
 
SOKAK İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Cemaliye Mahallesi’nde bulunan Dereiçi 2. Sokağın isminin, Kemalettin Mahallesi’nde yer alan Dere Sokakla isim benzerliğinden dolayı çeşitli karışıklıklara yol açması nedeniyle cadde ve sokak isimleri komisyon raporu neticesinde isminin “Çakıl” olarak değiştirilmesine karar verildi. Hıdırağa Mahallesi 716 ada 49 parselin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na tahsis edilmesine karar verildi. Çeşitli sebeplerle trafikten çekilen ve boşta bulunan S plakaların 2012/75 sayılı Çorlu Belediye Meclis kararında belirlenen başvuru koşulları çerçevesinde verilmesi onaylanırken Hıdırağa Mahallesi 718 ada, 74 nolu parselin 0-6 yaş grubu çocukların okul öncesi Rehberlik ve Değerler Eğitimi için kullanılması amacıyla Çorlu İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ