Batum, “Cumhuriyetçiler için kadın-erkek aynıdır”

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 79’uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa katılmak üzere Edirne'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. S?

GÜNDEM 5.12.2013 17:18:00 0
 Batum, “Cumhuriyetçiler için kadın-erkek aynıdır”
CUMHURİYETİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİÐİ KADINA VE ERKEÐE EŞİT DEÐER VERMESİDİR
CHP Edirne İl Yönetimi’nin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Batum, "Bugün birileri tarafından bilinçli olarak Atlantik ötesinden yapılan planlarla kötülenen cumhuriyetin en önemli özelliği kadına, erkeğe eşit değer vermesi olmuştur. Biz şimdi bugünün yıldönümünü kutluyoruz, kadınların unutulmak istendiği gün kutluyoruz" dedi. Süheyl Batum çok önemli bir günde Edirne’de bulunduğunu belirterek, cumhuriyetin önemli bir süreç başlattığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'ni diğer cumhuriyetlerden ayıran farklardan bir tanesinin kadınların birey ve vatandaş sayılması olduğunu kaydeden Batum, diğer ülkelerin de cumhuriyeti kurduklarını, egemenliği insanlara verdiklerini, ama kadınları yok saydıklarını ifade etti.
 
AHLAKSIZLIÐIN BOYUTLARI 10 YIL SAKLANDI
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Batum, "Kadınların sadece 4 çocuk ya da 3 çocuk yaptığı takdirde adı kayıtlarda geçecek düşünüldüğü dönemde bugünü kutluyoruz. Bir de bizim için şu çok önemlidir; cumhuriyetçiler için kadın, erkek, sağ, sol hepsi aynıdır. Nasıl bir dönemden geçiyoruz dikkat edin, Türk ordusunun yarısı bazı ahlaksız planlarla içeri atıldı. Bu olaydan birkaç yıl sonra öğreniyoruz ki, meğer 2004 yılında bu planın altında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın imzası varmış. Bu planda ahlaksızlığın boyutları 10 yıl saklanmış. Aynı olayı bizler yaşasak, kadın erkek olur mu böyle şey, bunun altına ben imza attım deriz. Ahlaksız oyunun oyuncuları adamlar içeride kimse kılını kıpırdatmıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü için buradayız" diye konuştu. Trakya'nın ayçiçeği ile buğdayla geçindiğini hatırlatan Batum, tarım ve hayvancılığın bilinçli olarak bitirildiğini iddia etti. Batum, planlar çerçevesinde birilerinin bu uygulamaları yaptırdığını ileri sürdü. Toplantının sonunda Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Süheyl Batum'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Atatürk imzalı rozeti yakasına taktı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN