Romanlar “Ev”leniyor

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Roman vatandaşların gecekondusunun olduğu yerde tapulu, parasız daire verileceğini söyledi.

GÜNDEM 4.12.2013 21:10:00 0
 Romanlar “Ev”leniyor
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nda, Menzilahir Mahallesi'nde yaşayan Romanlar için evler yapılmasının planlandığını belirterek, “Bu çerçevede anlaşma yapıldı ve bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imzaya sunuldu” dedi.
 
TAPULU ANLAŞMA YAPTIK
Romanlar için yaptırılacak konutlar konusunda bazı kişilerin mantıklı konuşmadığını belirten Sedefçi, "Roman kardeşlerim şunu bilsinler ki; biz asla kimseyi üzmeyiz. Biz İstanbul Belediyesinin Sulukule'de yaptığı gibi Romanları dağ başına sürmeyiz. Bizim projemiz açık. Projemizin tüm sorumluluğunu biz üstleneceğiz. Tam bin 100 tane konut, gecekondu sahibinin gecekondusunun olduğu yerde, oradan daire vermek şartıyla. Tapulu anlaşma yaptık " dedi. Sedefçi, konut projesi kapsamında, şu an oturduğu yerde yaşamak istemeyenlere konutunun nakdi ederinin verileceğini ifade etti.
 
PARASIZ DAİRE VERECEÐİZ
Romanların yaşadığı alana ikişer katlı binalar yapılacağını aktaran Sedefçi, “Kimsenin evini de yıkmıyoruz. 300 tanesini kiraya çıkaracağız. Evlerin kirasını da belediye karşılayacak. Daha sonra diğer 300 vatandaş kiraya çıkacak. Evleri böylece tamamlamış olacağız. Tüm Roman kardeşlerimize, Türkiye'de örneği olmayan ikişer katlı evler yapacağız. Oradaki kimseyi üzmeyeceğiz. Sosyal tesisleri, karakolu, camisi, alışveriş mekânı var. Biz yeni bir mahalle yapıyoruz. Kalkmışlar orada ahkâm kesiyorlar. TOKİ şunu yapmış, TOKİ bunu yapmış. Öyle bir şey yok. Bütün Menzilahir Mahallesi bilsin, biz kimsenin burnunu kanatmadan bu işi çözeceğiz. Roman vatandaşlarımıza gecekondusunun olduğu yerde resmen tapulu, parasız daire vereceğiz" diye konuştu. Toplantı, aralık ayı gündem maddelerinin oylamaya sunulmasının ardından sona erdi.
 
Haber / Gökhan TEKER