Tekirdağlı kadın girişimciler güçlü yarınlara koşuyor

Tekirdağ Değirmenaltı Gençlik Merkezi'ndeki gençler, AB Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 'Girişimci Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi'ni hayata geçirdi.

GÜNDEM 4.12.2013 17:33:00 0
 Tekirdağlı kadın girişimciler güçlü yarınlara koşuyor
20 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KATILDI
Gençler proje kapsamında tişörtlerin üzerine diledikleri şekilde yaptıkları resim ve yazdıkları yazılarla, kadınların toplumda girişimci olmalarının gerekliliğini vurguladı. Projeye, yaklaşık 20 üniversite öğrencisi katıldı. Proje temsilcisi Elif Erkan, “Amacımız, Türkiye'deki kadın girişimciliği konusunda farkındalık uyandırmak ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır. Bunun da başlangıcı olarak Tekirdağ’daki girişimci arkadaşlarımız tarafından Tekirdağ yerelinde başlatılmış bir projedir. Türkiye’nin illerine yayılması amaçlanan bu proje eksikliği en fazla Tekirdağ’da hissedilmesinden dolayı ilk burada başlanması öngörülmüştür. Proje kabul edildikten sonra burada da görüldüğü gibi genç kadın arkadaşlarımızla beraber proje gerçekleştirilmektedir.”
 
KADINLARA DESTEK OLMAK İSTEDİM
Gençlik Lideri Ezgi Yalızay ise “Yaklaşık 20 gencimizle birlikte bir atölye çalışması yapıyoruz. Kıt kaynaklarla kadının yapabileceği en iyi şeyi göstermeye çalışıyoruz. Şu anda tişört üzerinde ulusal ajansın ambleminin olduğu baskıyı çalışıyoruz. Boyama çalışması gibi görünse de ince ayrıntılara nasıl değine biliriz kadın eliyle nasıl güzelleştirebiliriz şu anda onu çalışıyoruz” dedi. Projede yer alan tek erkek olan Recep Kayabaşı ise, “Buraya gelmem aslında bir tesadüf üzerine oldu. Çünkü kadınlarımızın neler yapabileceğini görmüş oldum ve fırsat verildiğinde çok büyük işler başarabileceklerini fark ettim. Bir erkek girişimci olarak kadınlara destek olmak istedim. Bu yüzden bu faaliyetin içinde yer almayı düşündüm” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN