Orhan, “Rüzgar Ak Parti’den yana esiyor”

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, belediye başkan aday adayları ile birlikte dün saat 15.00’da Marmara Haber Gazetesi’ne yaptığı ziyarette seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

GÜNDEM 3.12.2013 19:59:00 0
 Orhan, “Rüzgar Ak Parti’den yana esiyor”
HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMIYORUZ
AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı’da rüzgârın AK Parti’den yana estiğini belirtti. Orhan, “Aday adaylığı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Partimize zarar verecek bir eylem söz konusu olmadı. Bundan sonra da olmayacağını söyleyebilirim.  Aday adaylarımızın her biri toplumda saygınlığı olan kişilerdir. Önümüzdeki günlerde adayın belirlenmesi durumunda bu birlik ve beraberlik bozulmadan devam edecektir. Biz birliğimizi koruduğumuz takdirde Kapaklı’da seçimi kazanmamamız söz konusu olmayacaktır. Halkımızın teveccühü AK Parti’nin kazanacağı yönündedir” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
MANDALI SEÇİME GİREMEYECEKTİR
Aday adaylarının hem broşür dağıtıp hem de üye çalışmalarını sürüdüklerini sözlerine ekleyen Orhan, “Hem belediye aday adayı arkadaşlarımız hem de meclis üyesi arkadaşlarımız özverili çalışmalara imza atmaktadırlar. Her gün beş ayrı noktada üye çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Konuşmalarınızdan seçimin AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçeceği izlenimi çıkıyor. Mandalı’nın bu seçimlerde konumu ne olur?’ sorusunu yanıtlayan Orhan, “Mandalı’nın seçimlere gireceği ihtimalini vermiyorum.Mandalı seçimlerekatılacak olsa da 5 yıldır Kapaklı’ya göçle gelen insanların çoğunluğunu İstanbul seçmeni oluşturuyor. Bu kesim ucuz şeylerle kandırılacak seçmen profilinin dışındadır” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
MAHKEME DOSYASI VAR
Gazeteci Şaban Kardeş’in, AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan’a tespitlerinin ciddi iddialar olduğunu hatırlatması üzerine konuşan Orhan, “Benim söylediklerimi Mandalı’nın kendisi de belirtiyor. Mahkeme dosyaları, Mandalı’nın önündeki en büyük engeldir. Mandalı bunların farkındadır. Mandalı’nın CHP kanadından seçime girmesi de bu aşamadan sonra imkânsızlaştı. Çünkü müracaatlar bitmiş durumdadır” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
ANKETLERDEN AKP VE CHP ÇIKTI
Gazeteci Şaban Kardeş, Kapaklı’da CHP ve AK Parti telaffuz edilirken MHP’nin seçimin bir parçası olarak değerlendirilmemesinin nedenini sordu. Kardeş’in sorusunu yanıtlayan Orhan, “Bu güne kadar yapılmış olan anketlerin sonuçlarına bakıldığında Kapaklı’da iki partinin varlığından söz edilmektedir. Bunlar AK Parti ve CHP’dir. Bu sonuçlar ışığında yaptığımız değerlendirmelere dayanarak AK Parti’nin kazanacağını söyleyebiliyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
KAPAKLI BEŞ YILINI KAYBEDEMEZ
Ziyarette konuşan AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylarından İrfan Demir, Kapaklı’da yaşayan her insanın AK Parti’ye bir oy borcu olduğunu belirtti. Demir, “Kapaklı’yı ilçe, Tekirdağ’ı Büyükşehir yapması nedeni ile AK Parti desteklenerek vefa borcu ödenmelidir. Kapaklı yeni doğmuş bir çocuk gibidir. Gelişip büyümesi için AK Parti’nin şefkatine ihtiyacı vardır” dedi. Akın Yılmaz da, Kapaklı’nın 10 yıl kaybettiğini, bir beş yıl daha kaybetmemesi için AK Parti belediyeciliğinin Kapaklı’da tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
AÇIK ARA ÖNDEYİZ
Kapaklı Belediye Başkan Aday Aday Ercan Üçel de, Kapaklı’nın kazanılması için çalışmalarına Tekirdağ’ın Büyükşehir edilmesiyle birlikte başladıklarını belirtti. Üçel, “Çalışmalarımız neticesinde diğer partilerden açık ara öndeyiz” dedi. Kapaklı ile Çerkezköy’ün mukayese edildiğinde Çerkezköy’ün oturmuş bir ilçe, Kapaklı’nın ise köy konumunda olduğunu söyleyen Salih Bezgin, “Kapaklı’da sosyal, kültürel hiçbir tesis bulunmuyor. Kaldırım, cadde, alışveriş merkezi, halk pazarı gibi tesisler henüz yok. AK Parti’nin belediyeyi kazanamaması halinde bu hizmetler uzun yıllar daha verilemeyecektir” dedi.
 
 
 
 
 
 
AKP KAZANIRSA HALK KAZANIR
AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylarından Recep Bıyık, yıllarını boşa geçiren Kapaklı’nın ilçe olmasıyla fiziki şartlarının da değişeceğine işaret etti. Bıyık, “Halkımızın Kapaklı’da AK Parti’ye teveccüh göstermesinin nedeni iktidarın hizmetleridir. AK Parti’nin kazanması Kapaklı halkının kazanımı olacaktır” dedi. Ziyarette son değerlendirmeyi yapan Mustafa Çetin de belirledikleri stratejilere bağlı kalarak çalışmalarını yürüttüklerini ve çalışmalarında belirledikleri hedefleri yakaladıklarını söyledi. Çetin, “Adapte olduğumuz hedeflerimiz bizi nihai sonuca ulaştıracaktır. 30 Mart sabahı ekibimizle Kapaklı’ya hizmet etmeye başlayacağız. AK Parti’ye Kapaklı halkının ihtiyacı var” diye konuştu.
 
Haber/ Asim YAVUZ