Bir adım için bin yürek koştu

Özel Gülerçin Koleji dün saat 14.00’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

GÜNDEM 3.12.2013 19:48:00 0
 Bir adım için bin yürek koştu
ASIL ENGELLİ KİM?
“Bir Adım İçin Bin Yürek Koştu” projesi kapsamında toplanan iki adet tekerlekli ve bir adet akülü sandalyenin ihtiyaç sahiplerine teslimi için düzenlenen programa Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, okul yönetimi, TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda 8-A sınıfı öğrencilerinden Dilara Açık, “Duvarda Göz Yaşım Saklı” adlı şiiri okudu. 7-A sınıfı öğrencilerinden Bihter Badur’un günün anısına yaptığı konuşmanın ardından “Bir Adım İçin Bin Yürek Koştu” projesinden bahseden Okul Müdürü Süleyman Sezgin, “Birkaç ay önce bir haber okudum. Down sendromu olan çocuklar için yarış düzenlendi. Yarışmanın ortasında çocuklardan birisi düşüp ağlamaya başladı. Diğer yarışmacılar ise yarışı bırakıp, yere düşen arkadaşını kaldırıp koluna girdi. Hep beraber el ele yarışmayı bitirdiler. Bu çocuklar mı engelli, yoksa stadyumlarda tuttuğu takım yenildi diye birbirini öldürenler mi?” diye konuştu.
 
ASIL ENGEL DÜNYAYA BEN MERKEZLİ BAKMAKTIR
Bir insanın herhangi bir uzvunun olmamasının, bir engel olmadığını sözlerine ekleyen Sezgin, “Asıl engelliler, onların bu halini görüp de onlara yardım yapılmamasıdır. Asıl engel insanların birbirleri ile ilişki kuramamasıdır. Asıl engel dünyaya ben merkezli bakmaktır. Engelli olmak çalışmadan çalarak çırparak geçinmeyi düşünmektir. Asıl engel sahip oldukları ile mutlu olmayı beceremeyen, birilerine kızıp başkalarını cezalandırma cüretini gösterenlerdir” ifadelerini kullandı. Dünya Engelliler Günü nedeniyle velilerin ve öğrencilerin desteğini alarak okul çapında bir yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini belirten İngilizce Öğretmeni Özlem Gökçe, “4 Kasım Pazartesi günü başlattığımız sosyal sorumluluk projemizde 27 Kasım’da mutlu sona ulaştık” dedi. Engellilere empati kurmayı öğrettiklerini kaydeden Gökçe, “Karşılarına hep güzel şeyler çıkmayacağı, bazen olumsuz durumlarla karşılaşabilecekleri gerçeğini anlamalarını sağladık. Onlara sorumluluk verdik. Velilerimizin gönül evlerinde pişirdiği sımsıcak aşları, öğrencilerimiz kuruşu kuruşuna hesap ederek sattı. Öyle ki sattığı yiyeceği annesi yapmış olsa bile, ücretini kutuya bırakıp kocaman yürekli çocuklar satın aldılar” diye konuştu.
 
BENİ ÇOK DUYGULANDIRDINIZ
“Bir Adım İçin Bin Yürek Koştu” projesi çerçevesinde biri akülü ikisi de manuel olmak üzere toplam üç tekerlekli sandalye aldıklarını söyleyen Gökçe, “Özel Gülerçin Koleji ailesi olarak biz, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Amacımız reklam yapmak değil, örnek olmaktı ve temennimiz de bu doğrultudadır. Engel, bedenle değildir. Asıl engel, engellilik durumuna duyarlılıkla yaklaşamayan zihinlerdedir. Unutmayın, onların bir adım atabilmesi için bizim bin adım koşmamız gerekiyor” dedi. Etkinlik sonunda projede emeği geçen 3.sınıf öğretmeni Nilay Yeni’ye Anaokul ve İlkokul Müdürü Tuğba Zenginal, İngilizce öğretmeni Özlem Gökçe’ye de Lise Müdürü Süleyman Sezgin tarafından plaket verildi. TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri Berkan Üresin’e, Özlem Gündoğdu ve Nursena Kuru’ya tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.  Bu projede emeği geçen okul idarecilerine, öğrencilere ve velilere çok teşekkür eden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Yaptığınız bir adımdır ve ilktir. Beni çok duygulandırdınız. İhtiyaç sahibi arkadaşlarımızı da fazlasıyla mutlu ettiniz” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ