Sandık sorunu MYK’da çözülecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından alınan kararla 8 Aralık’ta yapılacak ön seçim öncesi Çerkezköy’de sandık dışı bırakılan 3 aday adayından biri olan M. Zeki Gürcün, konuyla ilgi

GÜNDEM 3.12.2013 18:40:00 0
 Sandık sorunu MYK’da çözülecek
MYK TOPLANTISI 6 ARALIK’TA YAPILACAK
M. Zeki Gürcün dün saat 15.30’da Marmara Haber Gazetesi’ne yaptığı ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayan 7 isimden 3’ünün sandık dışı bırakılmasının yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili partisinin Genel Merkezi ile görüştüğünü söyleyen M. Zeki Gürcün, “Genel Merkez’de yaptığım görüşmede 6 Aralık Cuma günü yapılacak MYK Toplantısı konuyla ilgili dilekçe hazırlamam ve İl Merkezi aracılığı ile kendilerine göndermem istendi. Dilekçemi yazdım ve İl yönetiminin görüşlerinin de yer aldığı dilekçe ile Genel Merkez’e ulaştırdım” dedi.
 
YİÐİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI TESLİM ET
Genel Merkez tarafından alınan kararla ön seçime gireceği açıklanan dört aday adayının da kendisi gibi düşündüğünü söyleyen Gürcün, “Yiğidi öldür ama hakkını teslim et. Sandığa gireceği açıklanan 4 aday adayımız da ön seçimlere 7 aday adayıyla gidilmesi gerektiğini ifade ettiler. Bu çaıklamalarının dolayı kendilerine teşekkür ediyor, bu tavırlarının devam ertmesini temenni ediyorum” dedi.
 
KARAR VERMEK İÇİN ACELE ETMESİNLER
Genel Merkez’in 7 aday adayından herhangi birisini aday göstermesi halinde hiçbir sorunlarının olmayacağını kaydeden Gürcün, “Ben aday gösterilmesem bile, aday gösterilen arkadaşımızı gider tebrik ederdim. Fakat yapılan uygulama çok yanlış” diye konuştu. Konuşmasının sonunda partililere seslenen M. Zeki Gürcün, “Aday adaylarının akıbeti hakkındaki nihai karar 6 Aralık günü yapılacak olan MYK Toplantısı’nda verilecek. Bu zamana kadar partililerimizin angaje olmamalarını, herhangi bir konuda karar vermek için acele etmemelerini, 6 Aralık Cuma günü alınacak kararı beklemelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ